Drillo-feberen herjet Ullevaal etter kampslutt

- Veldig hyggelig, sier landslagssjefen til Dagbladet.

HYLLER PUBLIKUM: Kaptein Brede Hangeland sier spillerne ble løftet fram av støtten på tribunen. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet
HYLLER PUBLIKUM: Kaptein Brede Hangeland sier spillerne ble løftet fram av støtten på tribunen. Foto: Hans Arne Vedlog/DagbladetVis mer

||| Norge - Portugal 1-0

ULLEVAAL (Dagbladet): «Drillo, Drillo, Drillo» lød det taktfast fra Ullevaal etter at seieren mot Portugal var et faktum.

Det var som å spole tilbake til 90-tallet, da Drillo-feberen herjet landet og en nasjon sulteforet på fotballsuksess gikk av hengslene etter hvert som Norge tok store skalper på løpende bånd.

- Hvordan var det å høre publikum rope på deg etter kampen, Drillo?

- Det fikk jeg ikke med meg. Men hvis de gjorde det er det selvfølgelig veldig hyggelig, sier landslagssjefen til Dagbladet. 

På spørsmål om Drillo-feberen er tilbake svarer han slik:

- Jeg tror jeg er like glad denne gangen som tidligere. Når du er yngre vet du at du kanskje kan få nye sjanser. Men når du er i min alder så vet du ikke alltid at det kommer nye sjanser. Nå anslår jeg sjansene for avansement for 60-40, mot 50/50 før.

- Kanskje jeg rekker sluttspill likevel John Carew var et eneste stort glis i pressesonen etter kampen, til tross for at han pådro seg strekk eller krampe i situasjonen der han la grunnlaget for Erik Huseklepps seiersmål.

- Det er fantastisk. Det er bare åtte kamper som skal spilles i kvaliken, nå er det seks igjen. Vi har fått en kjempestart. Kanskje det blir et sluttspill på meg før jeg legger opp likevel, sier John Carew til Dagbladet.

- Var du ekstra innstilt på å vise at det er du som er førstespiss i denne kampen?

- Nei, jeg bruker ikke det som motivasjon. Som sagt, det er sunt med god konkurranse, sier Villa-spissen.

FOLKETS HELT: Drillo og Norge har fått en drømmestart på gruppe H, med full pott etter to kamper. Publikum svarte med taktfaste Drillo-rop etter kampen. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet
FOLKETS HELT: Drillo og Norge har fått en drømmestart på gruppe H, med full pott etter to kamper. Publikum svarte med taktfaste Drillo-rop etter kampen. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet Vis mer

Mens han prater med journalistene står det fortsatt en mengde jublende nordmenn på utsiden av teltet. Slik er det ikke vanligvis når Norge har spilt landskamp - selv ikke når de har vunnet.

- En folkefest Carew legger merke til at noe er annerledes.

- Publikum var helt fantastisk i dag, jeg må gi kred til dem. De var enorme både før, under og etter kampen. Det var en folkefest. Akkurat sånn Ullevaal skal være.

- Trua er kommet tilbake med Drillo?

- Absolutt. Vi merket det ikke bare i kampen i dag, men i dagene før også. Hvem hadde trodd vi skulle stå med seks poeng? Vi hadde håpet på fire og ville vært veldig fornøyde med det. Nå har vi seks, og Portugal bare ett. Moro, smiler Carew.

- Han får ut det beste Kaptein Brede Hangeland tok med seg lagkompisene på en skikkelig seiersrunde rundt banen, og gir publikum skryt for hvordan de heiet fram Norge i går.

- Alle ble løftet fram av stemningen, sier Fulham-stopperen.

- Det virker som både publikum og spillere har fått et kjempeløft med Drillo?

- Jeg vet ikke hva som skjer med oss under Drillo. Han får ut det beste av laget, og han har flyt, svarer Hangeland.

TOK BØLGEN: Spillerne stresset ikke med å komme seg inn i garderoben etter 1-0-seieren. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet
TOK BØLGEN: Spillerne stresset ikke med å komme seg inn i garderoben etter 1-0-seieren. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet Vis mer