TILFREDS DAGEN DERPÅ: Egil Drillo Olsen er en lettet mann dagen etter triumfen mot Portugal, men han advarer mot å ta av. Foto: Morten Holm/SCANPIX
TILFREDS DAGEN DERPÅ: Egil Drillo Olsen er en lettet mann dagen etter triumfen mot Portugal, men han advarer mot å ta av. Foto: Morten Holm/SCANPIXVis mer

Drillo feiret med å nyte utsikten av Oslo-natta

Satt lenge på verandaen etter triumfen.

|||ULLEVAAL (Dagbladet): Egil Drillo Olsen tok i går Ullevaal-publikummet til gamle høyder, da Norge endelig tok en real skalp i en viktig kamp igjen.

Portugal ble sendt hjem til slakt på den iberiske halvøy, mens Nye Drillos har fått tilsvarende hyllest her på berget.

Nå har han sendt sine spillere tilbake til klubber i Norge og Europa, og han kan kose seg med tabellen hvor Norge ligger på topp - med full pott etter to kvalikkamper.

Drillo vet å nyte slike ting.

En lettelse - Det var en lettelse å komme hjem til verandaen etter kampen og se utover byen. Det ble jeg sittende lenge, sier han til TV 2 Nyhetskanalen.

Det er igjen Drillos-feber i Norge, men landslagssjefen advarer folk mot å ta av.

- Vi er ikke i EM ennå, det ligger langt fram. Vi har fortsatt mange vanskelige kamper igjen.

Men at utgangspunktet er perfekt, går det ikke an å diskutere. Full pott og gruppefavoritten med bare étt poeng, det hadde de færreste drømt om for en drøy halvuke siden.

Neppe Kroatia-kamp Både FIFA og Kroatia har satt opp Norge i landskamp mot Kroatia på bortebane 12. oktober, men den kampen blir det neppe noe av.

- Vi har fått en forespørsel fra det kroatiske fotballforbundet, men den passer ikke med logistikken til det norske landslaget, sier sportssjef i fotballforbundet Nils Johan Semb til NTB.

Norge møter Kypros i EM-kvaliken 8. oktober og kampen mot Kroatia er satt opp tirsdag 12. oktober. Forbundet klarer heller ikke få til en kamp på Ullevaal på den ledige internasjonale datoen.

- Ingen av de store europeiske lagene er ledige, og de søramerikanske lagene blir for dyre å hente til Norge, sier Semb.

Dagbladet kommer tilbake med mer fra Drillos pressekonferanse dagen derpå.