Drillo-fiaskoen koster NFF 15 millioner

- Estimatet vårt nå er ikke noe særlig hyggelig å snakke om, vedgår assisterende generalsekretær Kai-Erik Arstad i Fotballforbundet.

ØKONOMI: Assisterende generalsekretær i Norges Fotballforbund, Kai Erik Arstad (t.h.), har tatt ned forventningene med 15 millioner kroner i år. Her sammen med Yngve Håvik (t.v.) Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
ØKONOMI: Assisterende generalsekretær i Norges Fotballforbund, Kai Erik Arstad (t.h.), har tatt ned forventningene med 15 millioner kroner i år. Her sammen med Yngve Håvik (t.v.) Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

(Finansavisen): Norges hjemmearena på Ullevaal er under ombygging, og har nå en kapasitet på 25.000 tilskuere. På fire VM-kvalik-matcher så langt i år har bare vel 48 000 av 100 000 mulige billetter blitt solgt, skriver Finansavisen i dag.

I august måtte Fotballforbundet rykke ut med tilbud om halv pris på billettene til Sveits-kampen dersom man også kjøpte billett til oppgjøret mot Kypros.

Kuttet 43 prosent Begge kampene gikk i september. Med bare en Ullevaal-match igjen i år - neste tirsdag kommer Island på besøk - er de budsjetterte billettinntektene kuttet fra 35 til 20 millioner kroner, skriver avisen.

- Vi forutsatte at landslaget skulle henge med i denne kvaliken, og budsjetterte med utsolgt mot Sveits og Island. Nå kan vi fortsatt være heldige med resultatene, slik at neste ukes kamp blir avgjørende og selger bra, sier assisterende generalsekretær Kai-Erik Arstad i Fotballforbundet (NFF), til avisa.

Han understreker at billettbudsjettet har vært «et økonomisk risiko-område», og at nedturen ikke har kommet som en overraskelse etter hvert som de sportslige prestasjonene har uteblitt, skriver Finansavisen.

Tok mannen i forsvar Torsdag ble fotballforbundet angrepet av Drillos kone, Sigrun Vedelden, i et brev hun skrev til VG.

Det gjorde at fotballforbundet ble presset tilbake på banen før de kom med en kontring.

Norge spiller borte mot Slovenia i kveld.

Flere nyheter Høgmo lover ikke umiddelbar suksess
Langrennsjentene slipper å kle av seg på TV
Ingen tror renten skal opp etter dette!