Drillo-filosofien videreføres etter at Drillo har gitt seg

Det tror i alle fall landslagssjefen selv.

PÅ VEI OPP: Egil Olsen gir seg som landslagssjef hvis det ikke blir VM i Brasil, uten at Drillo-filosofien forsvinner med ham. Her på Hotel Bristol tirsdag, sammen med kommunikasjonsdirektør i NFF, Svein Graff. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
PÅ VEI OPP: Egil Olsen gir seg som landslagssjef hvis det ikke blir VM i Brasil, uten at Drillo-filosofien forsvinner med ham. Her på Hotel Bristol tirsdag, sammen med kommunikasjonsdirektør i NFF, Svein Graff. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB ScanpixVis mer

HOTEL BRISTOL (Dagbladet): Om Norge ikke skulle ta seg til VM i Brasil neste år, er Egil «Drillo» Olsen ferdig som landslagssjef etter VM-kvalifiseringa. Flere eksperter har uttalt at det da kan være på tide med et stilskifte, særlig med tanke på den nye generasjonen med mer tekniske spillere som er på vei opp.

Men «Drillo» selv tror hans filosofi vil fortsette under etterfølgeren.

- Landslaget har utviklet en måte å spille på og en fotballfilosofi som skal videreføres, og det vil den bli så lenge vi sitter med de folka vi gjør - til stor skuffelse for mange av dere, sier han, og viser det til oppmøtte pressekorpset.

Med «de folka» mener «Drillo» trolig blant andre Nils Johan Semb, Frode Grodås og Ola By Rise. Sistnevnte har vært en kandidat til å ta over etter dagens landslagssjef, men det vil ikke østfoldingen spekulere i.

- Det er klart jeg har tanker om hvem som skal ta over etter meg, men jeg veit ikke om jeg skal uttale meg om det til dere, sier «Drillo».

Utfordring å ta ut midtbanen I går sa 71-åringen at alle spillerne i troppen er aktuelle for en plass i startelleveren. I dag innrømmet landslagssjefen at det er spesielt én posisjon han sliter med å bestemme seg for hvem som skal bekle.

-  Vi har seks sentrale midtbanespillere i troppen, og hvordan vi skal komponere midten er nok den største utfordringa vi har når vi skal ta ut startelleveren.

Lite mål På spørsmål fra salen ble «Drillo» utfordret på hvorfor landslaget har scoret så få mål i VM-kvalifiseringen (sju på seks kamper).

- Ser du på sjanser kontra scoringer, så har vi i kvaliken vært det jeg kaller litt uheldige, med tanke på scoringer per sjanse. Men problemet har jevnt over vært at vi har skapt for lite framover. Vi har vært trygge bakover, men skapt for lite framover.

Her må det også nevnes at heller ikke de andre lagene i Norges gruppe bøtter inn med mål. Sveits, Island og Slovenia har alle åtte mål på seks kamper, mens Norge og Albania står med sju. Fredagens motstander på Ullevaal, Kypros, har satt ballen motstanderens nett fire ganger.