SYNES TERRY-SAKEN ER PROBLEMATISK: Drillo påpeker at John Terry ikke er dømt for noe, og synes det er spesielt at han likevel straffes for rasisme. 
Foto: Erlend Aas / Scanpix
SYNES TERRY-SAKEN ER PROBLEMATISK: Drillo påpeker at John Terry ikke er dømt for noe, og synes det er spesielt at han likevel straffes for rasisme. Foto: Erlend Aas / ScanpixVis mer

Drillo forstår at Capello sluttet i protest

- Saken er spesiell og rar.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Fabio Capello følte seg umyndiggjort og fornærmet på det groveste da han ikke ble konsultert før FA fratok John Terry kapteinbindet.

Derfor trakk italieneren seg som landslagssjef med umiddelbar virkning - uten at det var i nærheten av å utløse noen sørgestemning i England.

I stedet fikk Capello passet sitt påskrevet fordi han ikke uten videre aksepterte at Terry mistet kapteinsbindet som en konsekvens av rasismesaken som henger over ham.

«Capello strittet med beina som en liten gjenstridig unge», skrev kommentator Henry Winter i Daily Telegraph. The Independent mente  at det å gi seg som landslagssjef fordi fotballforbundet fant det upassende å bli ledet av en spiller tiltalt for rasisme som «patetisk».
 
- Terry er ikke dømt
Egil «Drillo» Olsen synes derimot ikke saken er så opplagt som de engelske avisene mener.

- Det problematiske i saken er at Terry ikke er dømt for noe som helst. Det synes jeg gjør det litt spesielt og rart. Det er landslagssjefen som bør velge kaptein, det er sånn det bør være. Jeg ser Kjetil (Siem, NFFs generalsekretær) har antydet at det bør flere flere inne i bildet, men i praksis er det ikke noe problem. Det har aldri vært det, og jeg tror aldri det kommer til å bli det heller, sier Drillo til Dagbladet.

Kjetil Siem uttalte til VG i forrige uke at det var riktig av FA å skille lag med Capello - fordi det er forbundet som må legge premissene for holdningene de ønsker spillerne skal ha.

- Det er ikke landslagssjefen alene som skal bestemme hvem som er kaptein, eller skal spille for Norge. Selv om treneren selvsagt har hundre prosent autoritet over laguttaket, kan det være at en persons holdninger eller handlinger gjør vedkommende uegnet som kaptein, eller faktisk også som kandidat til å være med på landslaget, sa han.

- Han skulle hatt jævla gode argumenter
Drillo svarer slik når Dagbladet spør hvordan han ville reagert om Siem hadde bestemt at Brede Hangeland måtte gi fra seg kapteinsbindet.

- Da skulle han hatt jævla gode argumenter, om jeg skulle lyttet. Om jeg hadde godtatt dem er en annen sak. Men så tror jeg ikke det er noen store konflikter rundt kapteinen på det norske landslaget, sier Drillo og humrer.

FIKK NOK: Fabio Capello mente han ble fratatt all autoritet da FA fratok John Terry kapteinbindet. Foto: AFP PHOTO / CARL COURT
FIKK NOK: Fabio Capello mente han ble fratatt all autoritet da FA fratok John Terry kapteinbindet. Foto: AFP PHOTO / CARL COURT Vis mer

- Capello sier han ble fornærmet på det groveste. Hva tenker du om det?

- Det kan jeg kanskje forstå, sier Drillo.

Han møter England på Ullevaal til privatkamp i mai, en kamp som ble avtalt i god tid før Capellos avgang. Hvem som bør etterfølge italieneren som landslagssjef har han ingen sterke meninger om.

- Jeg kjenner ikke Redknapp, jeg kjenner et par av de andre kandidatene bedre. Blant annet Martin O'Neill, som jeg har veldig stor respekt for, sier Drillo.

- IKKE LANDSLAGSSJEFEN SOM BESTEMMER: Generalsekretær i NFF, Kjetil Siem, uttalte til VG i forrige uke at forbundsledelsen bør være med og bestemme hvem som skal være kaptein. 
Foto: Morten Holm / Scanpix
- IKKE LANDSLAGSSJEFEN SOM BESTEMMER: Generalsekretær i NFF, Kjetil Siem, uttalte til VG i forrige uke at forbundsledelsen bør være med og bestemme hvem som skal være kaptein. Foto: Morten Holm / Scanpix Vis mer