Drillo forstår kritikken etter Albania-kampen

- Dette var vår svakeste kamp i kvaliken.

TROR PÅ PLAYOFF: Egil Drillo Olsen tror fortsatt på playoffplass i VM-kvaliken, til tross for den svake kampen mot Albania i går kveld. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
TROR PÅ PLAYOFF: Egil Drillo Olsen tror fortsatt på playoffplass i VM-kvaliken, til tross for den svake kampen mot Albania i går kveld. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpixVis mer

Landslagssjef Egil Olsen måtte i ettermiddag svare for enda en skuffende norsk forestilling i VM-kvalifiseringen.

- Dette er litt bortkastet. Det har ikke skjedd noe siden jeg møtte dere (pressen) etter kampen i går kveld. Jeg har sovet noen timer og har ikke så veldig mye å si annet enn det jeg sa i går, så dette blir drita kjedelig, sa han.

Men etter en kamp som fredagens måtte Drillo forsvare seg mot mange kritiske spørsmål, angående alt fra spillervalg og taktikk til spillernes manglende ferdigheter.

- Når vi spiller dårlig så får vi kritikk, og dette var vår svakeste kamp i kvalifiseringen. Det var den første kampen hvor vi ikke hadde marginene mot oss, sa han.

- Alt kan skje
Norge kom under 0-1 for sjette gang på seks kamper i kvalifiseringen, men klorte til seg sitt åttende poeng.

- Det positive er at gutta ikke gir opp. Vi har scoret mål i sluttfasen av alle kampene vi har tatt poeng i, og det er sterkt. Gruppen er såpass jevnt at omtrent alt kan skje, og jeg har en mistanke om at vi er på 2.-plass etter neste runde, sa Drillo.

Sorteper
Norge møter Kypros hjemme i neste kamp i september. Noen dager senere kommer Sveits til Ullevaal.

- Sjansen for å vinne gruppen er nok liten. Da må vi slå Sveits og de tape en kamp til.

Fordi bare åtte av ni gruppetoere kommer til omspill, er det ikke nok å bli nummer to for å holde liv i VM-drømmen. Som for fire år siden risikerer Norge å trekke sorteper som dårligste toer. Allerede er 10 poeng avgitt.

- Jeg har ikke regnet på det ennå. Vi må ikke grave oss ned i det nå, men gjøre noe med oss selv. Det er det vi kan gjøre noe med. Jeg kan ikke skjønne annet enn at vinner vi resten så er det vanskelig å holde oss unna playoff, sa han.

Det stemmer nok, men avgir Norge flere poeng i høst så begynner det så se veldig mørkt ut på toertabellen. Lyspunktet er at tre av fire kamper i høst er hjemme, og at han da kan velge helt fritt i den gode U21-årgangen som nå er i Israel.

Gambling
Drillo fikk kritikk for å ha flyttet Brede Hangeland ned igjen i forsvar da Norge utliknet, i stedet for å gamble videre i jakten på to poeng til.

- Du kunne jo spurt hvorfor vi ikke startet med Brede på topp. Det er veldig drastisk og sjeldent å dytte opp en stopper som spiss, men vi skjønte at vi var nødt til å ha poeng for å ha noen sjanse. Forskjellen mellom null og ett poeng var ganske stor. Ved å beholde ham oppe kunne vi hatt litt større sjanse til en scoring til, men det ville også vært større fare for et mål mot.

Han registrerte at få spillere nådde opp mot sitt beste, selv ikke Hangeland. Kapteinen innledet kampen med en pasning som førte til balltap på egen halvdel.

- Da fikk vi trøkk mot oss, noe vi ville unngått ved å slå langt opp.

Norge skapte igjen lite offensivt og fikk heller ikke mye ut av de mange dødballsjansene.

- Vi scoret jo på en dødball, men vi hadde så mange at vi fikk for lite ut av noe vi hadde jobbet såpass mye med, sa han og ga motstanderen ære for at Norge ikke presterte bedre.

- Albania var godt organisert, gjerrige og kyniske, og gode i duellspillet. Vi ble kjempet litt ut av stilen, og det høye tempoet gikk ut over det som skjedde med ball, sa han.

(NTB)