Drillo fortsetter som VIF-trener

Egil Drillo Olsen (56) fortsetter som trener for Vålerenga de kommende tre sesongene. Der skal han rendyrke Drillo-stilen videre.


FORTSETTER: Egil Drillo Olsen velger fortsatt Vålerenga.

Drillo har skrevet under en tre års kontrakt med Oslo-klubben. Likevel har han mulighet til å si opp avtalen etter ett år.

- Det er mange grunner til at jeg valgte å bli i Vålerenga. En av dem er at jeg får drive med det jeg kan best, nemlig fotball, sa Drillo på dagens pressekonferanse.

Drillo-stil

Fotballprofessor Drillo vil utvikle Drillo-stilen ytterligere i Vålerenga enn han gjorde på landslaget.

- Det er lettere å rendyrke og forfine en spillestil i en klubb, hvor du kommer tettere innpå enn i et landslag. Tenk deg når vi blir gode på den stilen, sa Drillo.

- Blir det kjedeligere å se på Vålerenga?

- Ikke for de som har stort engasjement og peiling på fotball. For andre kan det bli kjedelig, fortalte mannen som vendte nedtur til opptur for Vålerenga-fotballen dette året.

Heder og ære

Egil Olsen fikk æren for at laget ikke rykket ned fra Eliteserien. Det så nemlig faretruende ut for nedrykk - helt til Drillo overtok treneransvaret den 10. august i høst.

På det tidspunktet lå laget på nedrykksplass. Seinere ble Tippeligaplassen berget (7. plass), og laget kvalifiserte seg til kvartfinalen i europacupen for cupvinnere med utrolige 3-3 borte mot tyrkiske Besiktas i returoppgjøret etter seier 1-0 i Oslo.

Drillo hadde også et jobbtilbud inne fra Terje Bogen og hans Sponsor Service.

- Det var førstevalget inntil nylig, sa Drillo.

Men nå blir det altså Vålerenga-fotballen som gjelder for den tidligere landslagstreneren. VIF-ledelsen ønsket ham i fem år.