Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Drillo fristes av å kalle inn B-spiller fra United

- Han har voldsom fysikk og ekstrem fart.

AKTUELL FOR DRILLO: Joshua King spiller til daglig for reservelaget til Manchester United, men har imponert Drillo så mye på U 21-landslaget at det bare er et spørsmål om tid før han får sjansen på A-landslaget. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
AKTUELL FOR DRILLO: Joshua King spiller til daglig for reservelaget til Manchester United, men har imponert Drillo så mye på U 21-landslaget at det bare er et spørsmål om tid før han får sjansen på A-landslaget. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): John Carew kan ha spilt sin siste landskamp. Mohammed Abdellaoue er ofte skadet.

Nå åpner Egil «Drillo» Olsen for å hente inn Manchester Uniteds Joshua King i nær framtid - selv om 20-åringen «bare» får kamptrening på reservelaget til den engelske storklubben.

- Han har noe av det vi savner, med den ekstreme farta. Det kan godt hende det bare er et tidsspørsmål før vi har ham på A-laget. Hvor lang tid det tar er vanskelig å si, men han er ikke langt unna, sier Drillo til Dagbladet.

- Er King litt som en ung John Carew?

- Ja, han minner litt, med voldsom fysikk og ikke minst stor fart. Det er mulig at han til og med er hurtigere enn Carew var.

- Men er det godt nok at han spiller på reservelaget til United?

- Det er for så vidt et godt spørsmål, om det er god nok matching. Det vet jeg ikke nok om, sier Drillo.

Hyllet av motstanderen
King er sentral på det norske U 21-landslaget, og det er der Drillo har sett ham i aksjon. 20-åringen har også vært på utlån til to klubber i Championship de siste par årene, Preston og Hull, der han glimtvis har vist hvilke kvaliteter som bor i ham.

Låneoppholdet i Borussia Mönchengladbach må derimot betegnes som en skuffelse, og King fikk knapt spille i det hele tatt.

- Jeg ser ham på U-landslaget, og der har han imponert. Han har kjørt rundt med en del sidebacker, sier Drillo.

King er i utgangspunktet spiss, men blir også brukt ute på kanten. 14. august herjet han i en 2-2-kamp mot Østerrike - der selv motstanderen hyllet ham etter kampen.

- Høyrebacken til Østerrike spiller i toppdivisjonen i hjemlandet, og sa etterpå at han aldri hadde møtt en sånn spiller. Maksnivået til Josh er vanvittig. Skal han spille kant internasjonalt, må han spille begge veier. Det er en ting han må jobbe med. Framover er han fantastisk god, og så må han også jobbe med å være en del av laget defensivt, sier U 21-trener Per Joar Hansen til Dagbladet.

Han diskuterer selvsagt jevnlig med Drillo hvilke U-spillere som kan være modne for å ta steget opp. I de samtalene har King fått gode skussmål.

- For meg har han prestert veldig godt. Han har noe veldig unorsk over seg, en vanvittig gjennombruddskraft i form av fart og styrke, og han passerer folk med og uten ball. Han kan spille både spiss og kant, sier Hansen.

Kan hente opp flere U-spillere
Drillo vraket tre sentrale spillere i A-lagstroppen i dag, til VM-kvalifiseringskampene mot Island og Slovenia. Andre etablerte spillere kan også leve farlig i fortsettelsen.

- Vi har et U-lag som er spennende. Det kan fort skje at vi henter opp enda flere derfra, sier Drillo.

Moa sliter med en ryggskade, men har gitt beskjed om at han trolig er tilbake når Hannover spiller Europa League-kvalifisering til torsdag.

Carew er som kjent klubbløs og langt unna en landslagsplass for øyeblikket.

- Hvor svekket er Norge uten Carew og Moa?

- Vi mangler litt på spisskompetansen. Vi har en Daniel Braaten som heldigvis ser ut til å spille 90 minutter i Toulouse hver helg, og de gjør det bra og ligger høyt oppe på tabellen. Det ser bra ut, og det er viktig for oss at han er i slag.

- Hvor viktig er Moa for landslaget?

- Vi er jo et lite land med bare fem millioner, så vi trenger alle de stjernene vi har. Det er klart han er viktig, sier Drillo.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media