Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Drillo frykter han blir framstilt som en grønnsak

... ved to tap de neste dagene. Tror norsk presse vil gi ham Graham Taylor-behandling.

FORBEREDT PÅ BRÅK: Egil «Drillo» Olsen vet han vil få hard medfart hvis Norge kommer tomhendt hjem fra de to bortekampene mot Sveits og Kypros. Selv mener han det er mulig å nå Brasil-VM selv med det utfallet. Foto: Thomas Rasmus Skaug
FORBEREDT PÅ BRÅK: Egil «Drillo» Olsen vet han vil få hard medfart hvis Norge kommer tomhendt hjem fra de to bortekampene mot Sveits og Kypros. Selv mener han det er mulig å nå Brasil-VM selv med det utfallet. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer

OSLO/BERN (Dagbladet):

Minutter etter at Norge slo Slovenia 2-1 11. september, innrømmet en lettet landslagssjef Egil «Drillo» Olsen noe vi vanligvis ikke hører fra den kanten:

- Jeg følte meg litt presset før denne kampen her. Det er jo bare å tenke seg hvordan det ville blitt med null poeng: Ikke særlig lystig, sa Drillo den gangen.

- Trakassering
Med én seier (Slovenia) og ett tap (Island) i sekken etter de to første VM-kvalifiseringskampene, er situasjonen avventende og optimismen dempet før Norges to bortekamper mot Sveits (i morgen) og Kypros (tirsdag).

Men allerede nå snakkes det om Drillos framtid, og om hvem som skal ta over. Samt når. Med andre ord:

To tap de neste dagene vil gi 70-åringen en tøffere høst enn han noen gang har opplevd som norsk landslagssjef.

- Hvordan tror du presset på deg vil bli med tap både i Bern og Larnaka?

- Jeg var i Warszawa på konferanse med alle landslagstrenerne i Europa. Der var dette et tema. Det var mange av landslagstrenerne som tok opp dette med at pressen er tøffere, konkurransen er større, kritikk glir over til å bli trakassering, og skjellsord er vanligere og vanligere, sier Drillo til Dagbladet.

- Så taper vi disse to, ender jeg vel opp som Graham Taylor, antakeligvis: Med en nepe på toppen av hodet mitt.

Nepen Taylor
Med et glis om munnen sikter Drillo til historiens mest kjente slakt av en fotballtrener. Da den engelske landslagssjefen Taylor sleit som verst tidlig på 90-tallet, blant annet etter å ha vært underlegne mot Drillo og Norge, ble laget hans døpt «Turnips» - nepene.

En dag våknet Taylor til at han var manipulert inn i en nepe på forsida av landets største avis, The Sun. Det avisoppslaget har siden vært regnet som selve gravsteinen for hans liv som engelsk landslagssjef.

Fornøyd med treninga
Men det skal spilles (minst) et par kamper før noen krever Drillos hode på et fat.

Klokka 20.30 i morgen er det Sveits som gjelder, på Stade de Suisse - også kjent som Wankdorf - i Bern. Drillo sier han ikke har hele laguttaket klart, men var nærmest euforisk i beskrivelsen av treningsinnsatsen på Ullevaal før avreise til alpelandet i går.

- Det var en eksepsjonelt bra trening. Det var meget god kvalitet og høy intensitet, og spillerne så skjerpa ut, sier landslagssjefen.

Drillo har de siste par ukene snakket om at poeng på bortebane er bonus. I den uttalelsen ligger det at det er hjemme i Oslo landslaget skal ta seirene som gir sjanser for VM-deltakelse i Brasil 2014.

- Men hvis vi vinner alle hjemme, og taper alle borte, så ligger vi tynt an. Da kan vi bli gruppetoer, men vi blir fort den dårligste toeren, sier Drillo, vel vitende om at det dårligste av de ni andreplasserte lagene i Europas VM-kvalifisering ryker ut før playoffen.

Ikke over med to tap
Det var denne situasjonen han og laget havnet i før VM 2010.

- Så hvis vi vinner alle hjemmekampene, tror jeg vi trenger minst ett bortepoeng i løpet av kvaliken. Det kan holde til playoff.

- Hva vil du være fornøyd med mot Sveits og Kypros?

- Skal jeg være veldig fornøyd, så må jeg ha fire poeng. Men jeg vil ikke være veldig misfornøyd med to heller.

- Er vi hektet av med null?

- Nei, vi er ikke det, ettersom vi slo Slovenia sist. Men det er klart: Da har vi press på oss, fastslår Drillo.

DRILLOS SKREKK: Avisoppslaget som huskes best fra Graham Taylors tid som Englands landslagssjef. Faksimile: The Sun
DRILLOS SKREKK: Avisoppslaget som huskes best fra Graham Taylors tid som Englands landslagssjef. Faksimile: The Sun Vis mer