OPTIMIST: Drillo virket blid og opplagt da han hilste på de norske supporterne i Parken en drøy time før avspark. Foto:Erik Berglund
OPTIMIST: Drillo virket blid og opplagt da han hilste på de norske supporterne i Parken en drøy time før avspark. Foto:Erik BerglundVis mer

Drillo ga tommel opp til den norske fansen

Mens spillerne var preget av stundens alvor da de ankom Parken.

KØBENHAVN (Dagbladet): Klokka 18.45 rullet den norske landslagsbussen inn i Parken, halvannen time før «Slaget om Norden» braker løs.

Spillerne virket tydelig preget av stundens alvor, og det var ingen smil eller latter å spore på vei inn i garderoben. Håvard Nordtveit - som meget overraskende skyver Henning Hauger ut av laget på den sentrale midtbanen - var stiv i blikket på vei ut av bussen.

Utenfor innkjørselen til stadion sto Morten Gamst Pedersen og ventet. Blackburn-proffen måtte melde forfall på grunn av skade, men er mer nervøs enn om han skulle spilt selv.

KONSENTRERT: Håvard Nordtveit var stiv i blikket da han gikk av bussen. 21-åringen spiller sin andre landskamp i kveld, den første fra start.  Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet.
KONSENTRERT: Håvard Nordtveit var stiv i blikket da han gikk av bussen. 21-åringen spiller sin andre landskamp i kveld, den første fra start. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet. Vis mer

- Jeg er spent, det kiler i magen. Jeg både gleder meg til kampen, og er litt irritert for at jeg ikke får spille. Og så gruer jeg meg litt, sier Gamst Pedersen til Dagbladet.

- Hva tilsier at Norge vinner i kveld?

- Danmark vil nok styre en del av spillet, men vi er jævla gode på kontringer. Det vet vi. Får vi unna de første 20 minuttene uten problemer, og kampen roer seg litt, tror jeg vi kan få en veldig morsom kamp.

SPØKEFUGL: Daniel Braaten var sistemann av bussen, og tilsynelatende ikke like preget av alvoret som de andre.  Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet.
SPØKEFUGL: Daniel Braaten var sistemann av bussen, og tilsynelatende ikke like preget av alvoret som de andre. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet. Vis mer

På vei fra England til Danmark i dag ble Gamst Pedersen stoppet i passkontrollen.

- Han så på passet mitt to, tre ganger, og spurte om jeg ikke skulle spille. Jeg svarte at «det spørs om du slipper meg inn eller ikke», sier Gamst og flirer.

- Er nervene mye verre når du ikke får være med selv?

- Det er verre når du ikke er utpå der, og du ikke får bidra. Men nå skal jeg inn og hilse på gutta før kampen, vi får bare håpe det går bra, sier Morten Gamst Pedersen.