Drillo gir lillebror Riise en uke

Hvis ikke kan landslagsplassen ryke.

TOK UT 20 MANN: Norges landslagssjef Egil Drillo Olsen presenterer uttaket til privatlandskampen mot Polen i Portugal i februar, på en pressekonferanse på Ullevaal stadion mandag. Foto: Erlend Aas / Scanpix
Foto: Erlend Aas / Scanpix
TOK UT 20 MANN: Norges landslagssjef Egil Drillo Olsen presenterer uttaket til privatlandskampen mot Polen i Portugal i februar, på en pressekonferanse på Ullevaal stadion mandag. Foto: Erlend Aas / Scanpix Foto: Erlend Aas / ScanpixVis mer

ULLEVAAL (Dagbladet): Bjørn Helge Riise får ikke spilletid i Fulham. Nå kan landslagsplassen ryke dersom 27-åringen ikke finner seg en ny klubb før overgangsvinduet stenger.

- Bjørn Helge må bytte klubb nå. Det er helt tydelig at han ikke satses på i Fulham hvor han bare sitter på benken eller tribunen, sier landslagssjef Egil «Drillo» Olsen til Dagbladet.

Drillo sier at Riise kan være ute av troppen allerede etter Polen-kampen dersom han ikke bytter klubb innen første februar.

- Det kan ikke fortsette mye lenger, og helst i dette vinduet. Om det så er utlån eller salg. Bjørn Helge må spille, hvis ikke er det vanskelig å vite hvor vi har ham når han kommer hit, sier Drillo.

Om det er Tippeligaen eller en annen utenlandsk klubb er ikke så viktig for landslagssjefen.

SLITER BENK: Bjørn Helge Riise sliter benken i Fulham. Drillo sier at 27-åringen må spille, hvis ikke kan landslagsplassen ryke. Foto: Erlend Aas / Scanpix
SLITER BENK: Bjørn Helge Riise sliter benken i Fulham. Drillo sier at 27-åringen må spille, hvis ikke kan landslagsplassen ryke. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer

- Det viktigste er at han får spille, det er bedre at han spiller i Tippeligaen enn å sitte på benken i Fulham.

Riise-agent Tore Pedersen har ikke besvart Dagbladets henvendelser, men til Adressa.no sier den tidligere Premier League-proffen at Tippeliga-spill er lite aktuelt for midtbanespilleren.

Tettey tilbake Alexander Tettey var den eneste overraskelsen i Drillos tropp.

- Han gir oss noe vi allerede har, løpskapasitet, men tar også med seg noe nytt i det offensive spillet, sier Drillo som ikke har sett Tettey i aksjon live.

- Men jeg har sett noen DVDer som klubben har sendt oss, sier han.

Ingen Rogne, Singh eller Henriksen Før uttaket ble det spekulert i om Thomas Rogne var aktuell til troppen, men Celtic-proffen ble isteden lest opp til Per Joar Hansens U21-tropp. Vadim Demidov ble valgt fremfor den tidligere Stabæk-spilleren.

- Vadim har gjort sine saker bra når han har fått spille, men Rogne er neste mann i køen, sa Drillo.

Også Harmeet Singh og Markus Henriksen ble vurdert, men Drillo og Ola By Rise mener det er bedre at de spiller på U21-landslaget enn å sitte på benken.

- Det er mest konkurranse på midtbanen. Singh og Henriksen kunne vært med, men bedre at de spiller på U21-laget enn å sitte på benken for oss, sier Drillo.