HAR STOR RESPEKT FOR MOURINHO: Særlig imponert var Drillo da Inter slo Barcelona ut av Champions League forrige sesong.Foto : Bjørn Langsem/DAGBLADET.
HAR STOR RESPEKT FOR MOURINHO: Særlig imponert var Drillo da Inter slo Barcelona ut av Champions League forrige sesong.Foto : Bjørn Langsem/DAGBLADET.Vis mer

Drillo glad for at Real Madrid kneblet Mourinho

Bitter portugiser ble nektet å hjelpe fedrelandet.

|||• Direkte i livestudio fra kl. 20.00: Kypros - Norge

NICOSIA (Dagbladet): «Jeg har vært portugiser i 47 år, men bare trener i ti av dem. Derfor er jeg mer portugiser enn trener.»

Slik innledet José Mourinho brevet han sendte til trenerforeningen i Portugal denne uka, der han greiet ut om hvor gjerne han skulle vikariert som landslagssjef i de to forestående kampene mot Danmark og Island.

Portugal har fått en katastrofal start på EM-kvaliken etter 4-4 hjemme mot Kypros og 0-1-tap mot Norge. Full pott på de to neste matchene er en nødvendighet - og få fotballtrenere er bedre enn José Mourinho til å levere resultater.

- Veldig dyktig
Men Real Madrid satte seg på bakbeina og nedla veto mot et korttidsengasjement for sin karismatiske trener. Den avgjørelsen gleder vår egen landslagssjef, Egil «Drillo» Olsen.

- Jeg trodde han hadde sagt nei selv? sier han først da Dagbladet spør om han ser positivt på at Mourinho ikke får lov til å lede Portugal.

- Nei, han ønsket det sterkt selv, men fikk nei.

- Sånn ja. Jeg har stor respekt for ham, for all del. Blant annet for måten Inter opptrådte på da de slo Barcelona ut av Champions League. Jeg ser jo at han antakelig er veldig dyktig, selv om jeg aldri har snakket med ham.

- Er det en fordel for Norge at han ikke blir vikartrener?

- Ja, det kan jeg godt tenke meg at det er, sier Drillo til Dagbladet.

- Til helvete med kritikerne
John Carew tror Portugal kunne fått et stort løft av å hente inn Mourinho til de kommende to kampene.

BITTER: José Mourinho håpet å hjelpe Portugal tilbake på sporet i Norges kvalikgruppe. Foto: AP Photo/Paul White
BITTER: José Mourinho håpet å hjelpe Portugal tilbake på sporet i Norges kvalikgruppe. Foto: AP Photo/Paul White Vis mer

- Når du ser på hva han har gjort, er det alltid en fordel at han ikke trener et lag vi er i gruppe med, sier Villa-spissen til Dagbladet.

Morten Gamst Pedersen er tvilende til hva «The Special One» kunne fått til på så kort tid.

- Han er jo en fantastisk manager, det kan vi ikke nekte på, og han har hatt stor suksess med lagene han har hatt. Men det var jo bare to kamper det var snakk om. Det spørs hva han ville klart å utrette. Men om han fikk to seirer på rappen ville det jo hjulpet dem, sier han.

Mourinho selv har tungt for å svelge at Real Madrid satte ned foten.

— I to dager tenkte og følte jeg meg som Portugals trener. Jeg likte det også. Likevel må jeg godta Reals beslutning. Men jeg er også litt bitter, skriver han i brevet.

Og fyrer av en bredside:

- Beklager språkbruken, men sannheten er at jeg tenkte: Til helvete med kritikerne.