TRENINGSKAMP: Med John Carews forfall sliter Drillo med å utvelge en erstatter på topp. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
TRENINGSKAMP: Med John Carews forfall sliter Drillo med å utvelge en erstatter på topp. Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer

Drillo grubler på spissvalget mot Slovakia

Etter lukket trening.

|||

Det meste falt på plass for Drillo på dagens lukkede landslagstrening i Zilina, men siste brikke i laguttaket har han ennå ikke lagt.

- Laget er stort sett klart, men det er en ting jeg ikke er 100 prosent sikker på. Det handler om komponering av midtbane i forhold til spiss, sier han foran sin 99. kamp som norsk landslagssjef.

Daniel Braaten, Erik Huseklepp og Morten Moldskred er de tre alternativene som enslig spiss i 4-5-1-formasjonen han møter Slovakia med.

- Alle tre kan også spille kant, og det handler om hvem av dem jeg skal bruke på topp og hvem på kant, sier han.

Jon Knudsen i mål og forsvarsfireren Tom Høgli, Kjetil Wæhler, Brede Hangeland og John Arne Riise gir seg selv. Drillo bekreftet i dag at Henning Hauger fortsetter i ankerrollen på midtbanen, mens Morten Gamst Pedersen spiller venstre kant.

Som indreløpere bruker han trolig to av trioen Christian Grindheim, Alexander Tettey og Per Ciljan Skjelbred, mens Bjørn Helge Riise konkurrerer mot de tre spissalternativene på høyre kant.

Ikke målrikt

Drillo har sett Slovakias tre siste kvalifiseringskamper på DVD, og assistent Ola By Rise har sett enda flere av den VM-klare nasjonens kamper.

- Vi møter et godt organisert lag, et fysisk sterkt lag, med spillere fra gode ligaer. Slovakia er flinke til å komme hjem og til å ha mange folk bak ballen, mens de mangler en del på det kreative. De er litt som oss, og jeg blir veldig overrasket om det blir mange mål, sier han.

Slovakia har et lag med flere gode ungdommer. Napoli-spiller Marek Hamsik (22) ble mandag kåret til årets spiller i Slovakia. Han er ikke nødvendigvis den Drillo frykter mest.

Unge og gode

- Han er playmakeren deres, den mest kreative spilleren. Men han er litt jålete, spør du meg, uten at jeg kjenner ham.

Drillo ble i forrige kvalifiseringskamp mer imponert av Vladimir Weiss (20), sønn av landslagssjefen (som heter det samme).

- Den andre kantspilleren, Miroslav Stoch (også han 20), er litt av samme typen. Han er en liten dribler, men mangler fart.

Tidligere Rosenborg-stjerne Marek Sapara er også i Slovakias tropp.

Liverpool-spiller Martin Skrtels skade betyr at Slovakia har bare fire egentlige forsvarsspillere i troppen mot Norge.

(NTB)