JOKER? De fleste venter at John Carew sitter nettopp her - på innbytterbenken på Ullevaal - når kampen mot Island starter i morgen kveld. Drillo vil ikke fortelle hvem han starter med riktig ennå. Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix
JOKER? De fleste venter at John Carew sitter nettopp her - på innbytterbenken på Ullevaal - når kampen mot Island starter i morgen kveld. Drillo vil ikke fortelle hvem han starter med riktig ennå. Foto: Håkon Mosvold Larsen, ScanpixVis mer

Drillo håper erstatterne skal overraske positivt

Drillo har en plan. Foreløpig er den hemmelig.

ULLEVAAL (Dagbladet): I dag fikk Drillo beskjed om at heller ikke venstreback John Arne Riise kan spille morgendagens kamp mot Island. Fra før er Norges faste venstreving Morten Gamst Pedersen ute med skade.

De to rutinerte landslagsspillerne - Riise med 97 landskamper og Gamst Pedersen med 69 - har vært viktige bidragsytere under Drillos opptur med Norge.

- Med John Arne og Gamsten ute, blir det en ny venstreside. Om det svekker oss vil tida vise. Det blir andre typer, vi får annen kompetanse. Det er ingen som er helt like de to som mangler, sier Drillo.

«Ferske» alternativer En sannsynlig løsning er å sette inn Espen Ruud (11 A-landskamer) som venstreback og Jonathan Parr (3 landskamper) som venstreving. Drillo sier også at han har vurdert å gjøre andre endringer, som å flytte Erik Huseklepp fra høyre- til venstrekant.

- Det har vært flere vurderinger både på venstrekant og venstreback. Vi har vært inne på tanken å rokkere folk også. Men vi har nå tatt en avgjørelse på det, så får vi se.

Akkurat hvor endringene vil bety mot Island, vil ikke landslagssjefen gjette på dagen før kamp.

STÅR OVER: John Arne Riise kan ikke spille mot Island.
Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix
STÅR OVER: John Arne Riise kan ikke spille mot Island. Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix Vis mer

- Det er lettere å svare på det sent på fredagskvelden enn det er nå, sier Drillo.

Han håper de som får sjansen i stedet for Norges to faste på venstresida griper anledningen.

- Jeg skulle gjerne hatt dem med, det betyr at vi kan anta at vi er svekket. Men det vet en aldri, det hender vi blir positivt overrasket over at det kommer inn nye folk som gjør det bra, så det satser vi på.

- Tempo, tempo, tempo Uansett hvilke spillere han har valgt ut, er Drillo opptatt av at ting skal gå fort mot Island.

- Tempo blir viktig. Vi må holde høyt balltempo, ha stor bevegelse  og spille kompatkt bakover som vi pleier. Men tempo blir nok et nøkkelbegrep.

Drillo pleier gjerne å ha tre ord han vil spillerne skal fokusere på før hver kamp. Ordene er ikke fastsatt ennå.

NYE HELTER? Mohammed «Moa» Abdellaoue (i midten) starter trolig som spiss, mens Espen Ruud (t.v.) og Jonathan Parr (t.h.) er sannsynlige erstattere for Riise og Gamst på venstresiden. Foto: Aleksander Andersen, Scanpix
NYE HELTER? Mohammed «Moa» Abdellaoue (i midten) starter trolig som spiss, mens Espen Ruud (t.v.) og Jonathan Parr (t.h.) er sannsynlige erstattere for Riise og Gamst på venstresiden. Foto: Aleksander Andersen, Scanpix Vis mer

- Nei, det tar jeg vanligvis ikke før like før spillermøtet, men det blir kanskje «tempo, tempo, tempo», sier han med et smil.

- Forventer du et Island som legger seg dypt på Ullevaal?

- Nei, de har ikke gjort det tidligere. De har ikke kultur på det så vidt jeg har skjønt - å legge seg veldig dypt i en firer og en femmer. Så det vet vi ikke nok om. Men vi graver oss ikke så veldig dypt ned i hva Island kommer til å gjøre, heller. Vi kommer til å fokusere definitivt først og fremst på oss sjøl, hva vi skal gjøre.

Vil heller slå Danmark Drillo sier fire norske poeng på kampene mot Island og Danmark i løpet av de nærmeste fem dagene er nok til minst playoff - forutsatt at Norge slår Kypros hjemme 11. oktober.

Det mest naturlige er å forvente en seier mot Island og å kjempe om uavgjort i København. Men om Norge bare skal vinne én av kampene, vil det naturligvis være en fordel å slå Danmark, som i motsetning til bunnlaget Island er en rival i kampen om kvalifisering.

- Hvis jeg hadde fått valget nå om å få tre poeng tilsammen på disse to kampene, ville jeg klart valgt å få tre poeng i Parken (borte mot Danmark - journ. anm.) og null her (hjemme mot Island). Det vil være klart gunstigere for oss.

Drillo tror det er til liten hjelp for Norge at Island ikke har noen sjanse til å kjempe om kvalifisering til EM.

- Det betyr veldig lite at Island er ute av dansen, tror jeg. De ser alltid på Norge som en storebror det er ekstra attraktivt å slå.