Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Drillo håper Islands største stjerne spiller

Ufin knokkelkamp sist.

SUPERSTJERNEN: Eidur Gudjohnsen trente med det islandske landslaget i går. Foto: ARNT E. FOLVIK/Dagbladet
SUPERSTJERNEN: Eidur Gudjohnsen trente med det islandske landslaget i går. Foto: ARNT E. FOLVIK/Dagbladet Vis mer

GARDERMOEN (Dagbladet.no): Egil Drillo Olsen tenker ikke alltid som alle andre trenere.

Før flyavgang fra Gardemoen til Reykjavik i dag tidlig uttaler landslagssjefen at han virkelig håper Eidur Gudjohnsen spiller for islendingene lørdag kveld.

Gudjohnsen har vært i Barcelona de siste årene, og viste seg fram som en målfarlig angriper også i Chelsea. I sommer ble han kjøpt av franske Monaco.

- Spiller jo ikke førstelagsfotball
30-åringen er Islands desidert største fotballstjerne, og det var han som sikret ett poeng på Ullevaal med frisparket til 2-2 i september i 2008.

- Jeg håper Gudjohnsen spiller, sier Drillo og forklarer at han ikke kommer til å ta noen grep for å stoppe lysluggen fra å putte mot Norge på nytt.

- Jeg kommer ikke til å gjøre noe spesielt med han. Hvis de har en stjerne, så er det Gudjohnsen. Men han spiller jo ikke førstelagsfotball lenger, så jeg håper han spiller.

Drillo har rett, Gudjohnsen har vært reserve for blant andre Lionel Messi, Thierry Henry og Samuel Eto'o på Camp Nou fram til avgangen i sommer.

- Island har ganske mange som ikke spiller fast, sier Drillo.

Knokkelkamp
67-åringen tar ikke lett på islendingene. Han vet bedre, Norge har bare vunnet én av de seks siste kampene mot samme motstander.

- Et dette et lag som står dårlig til Norge?

- Sist jeg var på Island så vant vi 1-0, og det var en skikkelig knokkelkamp. Det var en av de tøffeste kampene jeg har opplevd, i forhold til dueller og røft spill. Forrige gang bukket det over i ufint, sier Drillo.

Nå har øynasjonen seks spillere fra tippeligaen, og 11 som har vært innom norske klubber.

- Jeg tror kampen betyr noe ekstra for Island, sier Drillo.

Han er imponert over landets evne til å produsere balltalenter.

- Island er verdens største nasjon i lagspill, i forhold til folketallet. Det er meget imponerende, sier landslagssjefen.

Drillo tror det skyldes mentaliteten.

- Jeg vet ikke nok om hva de gjør, men det går nok på holdninger, guts og sult. Å komme ut er nok et mål for islandske gutter. De er vant til et tøft klima og tøffe levevilkår. Ikke minst har det meget godt holdninger, det er ingen som likner på primadonnaer.

Stemmer Rødt eller SV
Selv har han bare NFF-kontrakt fram til 1. desember og på Gardemoen i formiddag fikk Drillo spørsmål om hva han frykter mest: En utenlandsk landslagstrener eller Framskrittspartiet?

- Frp, svarer Drillo - som ikke går rundt grøten når det gjelder politikk. Han foretrekker fargen på Norges hjemmetrøye foran stortingsvalget.

- Jeg stemmer Rødt eller SV, sier Drillo.

RØDT: Egil Olsen og assistent Ola By Rise tar med seg troppen til Island i dag. Foto: Lise Åserud / SCANPIX
RØDT: Egil Olsen og assistent Ola By Rise tar med seg troppen til Island i dag. Foto: Lise Åserud / SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media