Drillo har ikke sett én Moa-kamp i Bundesliga

- Spillerne er ofte flinke til å vurdere seg selv.

FORMSTERK: Moa fikset sitt første landslagsmål borte mot Island sist, men fikk ikke fornyet tillit fra start da John Carew var klar igjen i den neste kampen.
FORMSTERK: Moa fikset sitt første landslagsmål borte mot Island sist, men fikk ikke fornyet tillit fra start da John Carew var klar igjen i den neste kampen.Vis mer

|||(Dagbladet): Mohammed Abdellaoue scoret sitt første A-landslagsmål for Norge mot Island tidligere i måneden, men ble satt ut av startelleveren da Portugal gjestet Ullevaal fire dager seinere.

Under dagens landslagsuttak på Ullevaal røpet Drillo at han høyst sannsynlig kommer til å velge samme formasjon mot Kypros som i de to første i EM-kvaliken - altså en 4-5-1-formasjon.

Det betyr at det bare er plass til én ren spiss, og spørsmålet er hvem Drillo velger denne gang, dersom både John Carew og Moa er fit for fight.

- Moa bøtter inn mål i Bundesliga, mens Carew i beste fall spiller annen hver uke. Hvilke tanker gjør du deg rundt det?

- Nå bøtter vel ikke Moa inn, det var ett sist, sier Drillo til Dagbladet.

LEGGER STOR VEKT PÅ SPILLERSAMTALER: Landslagssjef Egil Drillo Olsen.  Foto:Bjørn Langsem/Dagbladet .
LEGGER STOR VEKT PÅ SPILLERSAMTALER: Landslagssjef Egil Drillo Olsen. Foto:Bjørn Langsem/Dagbladet . Vis mer

- Men han har fire på seks kamper?

- Ja, det er bra. Veldig bra. Jeg har ikke sett ham, fordi jeg ikke er i tvil om at han skal være med, sier Drillo.

Trengte ikke rapporter
På spørsmål om han har innhentet rapporter fra folk som har sett ham i aksjon for Hannover, svarer landslagssjefen avkreftende.

- For uttaket sin skyld var det ikke nødvendig. Men jeg snakker jo med ham, og ofte er spillerne selv ganske flinke til å vurdere seg selv. Jeg får ofte presise beskrivelser på hvordan de har spilt ved å spørre dem.

Han er uansett glad for at Moa har kommet så godt i gang, Drillo ble brukt som rådgiver da 24-åringen valgte Hannover.

- Det er imponerende at han har glidd inn så fort. Og veldig gledelig for landslaget, sier han.

Usikker på Carew
John Carew var ikke med i troppen da Aston Villa slo Wolverhampton 2-1 borte i helga, men han spilte 58 minutter mot Blackburn i ligacupen noen dager i forveien.

I forbindelse med det forrige landslagsuttaket til kampene mot Island og Portugal beskrev Drillo spissplassen som et luksusproblem overfor Dagbladet. Gjør han det fortsatt?

- Jeg er usikker på hvordan det ligger an med John. Jeg har ikke snakket med ham, men finner det ut i løpet av uka. Han startet i midtuka, men var ikke med nå. Jeg får høre hvordan det ligger an med kneet, sier Drillo.