Drillo henges ut i engelsk storavis

Nest verste manager gjennom tidene.

(Dagbladet.no): Egil Drillo Olsens anstrengte forhold til engelske aviser er intet nytt. «The Mad Professor» ble kanonføde for tabloidene da resultatene uteble i Wimbledon - og fikk sparken i 2000, to kamper før sesongen var over.

Det hjalp lite. Wimbledon havnet tredje sist, rykket ned fra Premier League og med årene vokste nedturen seg større og større.

I dag heter klubben Milton Keynes Dons og kronet nylig sesongen med opprykk til League One. Det har ikke fått engelskmennene til å glemme Drillos tid i Wimbledon.

- Besatt av langpasninger

I en kåring over tidenes verste fotballmanagere plasseres den norske 66-åringen på andreplass av The Guardians søsteravis The Observer.

Begrunnelsen er som følger:

«Få managere kan skilte med å ha bidratt til å viske en klubb ut av fotballkartet. Etter 13 år i øverste divisjon var Wimbledon i ferd med å legge om sin direkte stil til fordel for en mer tålmodig variant, da denne langpasningsbesatte og engasjerte marxisten (kallenavn Drillo) ankom sommeren 1999, etter å ha ført Norge til to VM-sluttspill. Merkelig nok var ikke gummistøvler, tjukke brilleglass og soneforsvar nok til å overbevise «The Crazy Gang». Han ble sparket med nedrykksspøkelset hengende over klubben, og skyldte på spillerne som ikke sluttet opp om systemet hans. Ble nylig sparket som landslagssjef for Irak.»

Sender et stikk tilbake

EVENTYRET BLE KORTVARIG: To kamper før sesongen var slutt fikk Drillo sparken i Wimbledon. Klubben rykket likevel ned, og i en kåring i The Observer havner Drillo på en 2. plass på lista over de verste fotballmanagerene. Det tar han med et smil. Foto: ARNT E. FOLVIK/DAGBLADET
EVENTYRET BLE KORTVARIG: To kamper før sesongen var slutt fikk Drillo sparken i Wimbledon. Klubben rykket likevel ned, og i en kåring i The Observer havner Drillo på en 2. plass på lista over de verste fotballmanagerene. Det tar han med et smil. Foto: ARNT E. FOLVIK/DAGBLADET Vis mer

Foran seg på lista har han bare Graeme Souness - mannen som ble betegnet som en katastrofe i klubber som Liverpool og Newcastle.

Men for Drillos del kunne han like gjerne toppet lista.

- Jeg har ikke noe forhold til det, for min del kunne jeg gjerne vunnet kåringa, sier Drillo med et smil til Dagbladet.no.

Han klarer likevel ikke dy seg helt for å sende et stikk tilbake til engelskmennene - og mener begrunnelsen til The Observer inneholder visse unøyaktigheter.

- Som trener for landslaget spilte vi fire ganger mot England uten å tape, så det kan ikke ha vært helt høl i huet. Og det de skriver om at jeg skyldte på spillerne, det gjorde jeg aldri. Det er derimot riktig at Wimbledon var i ferd med å bli mer possessionorientert da jeg kom, og at jeg endret på det. Misforståelsen om at jeg bare står for langpasninger er like utbredt i Norge som i England, sier han.

Drillo henges ut i engelsk storavis