Drillo hjem til Vålerenga

SÆBØ (Dagbladet): En drøy måned tok det før Drillo var lei av å ikke være fotballtrener. Nå bretter han ned pælene og tar på seg jobben i hjerteklubben Vålerenga. Men hadde det ikke vært for sjokktapet for LSK i helga kunne historien fort vært en annen.

I går kveld holdt han en minipressekonferanse for Dagbladet og de andre frammøtte i ballgeniets ferielandskap i sunnmørsalpene. Der prøvde han å forklare hvorfor han nå plutselig kaster seg inn i bunnstriden i Tippeligaen.

- Jeg vet ikke om jeg har så veldig god forklaring på hvorfor jeg tar dette engasjementet i Vålerenga. Men jeg har jo spesielle følelser overfor klubben siden jeg selv spilte der, sier Drillo.

Beholde plassen

Den tidligere landslagstreneren ble kontaktet av kamerat og VIF-trener Lars Tjærnås tidlig i sesongen, men da var han ikke særlig interessert i å gå inn i klubben.

- De har ikke tatt så mange poengene siden Lars ringte meg første gangen. Det er en av grunnene til at han nå klarte å overtale meg. Jeg håper nemlig at jeg kan hjelpe dem til å holde seg i Tippeligaen, forteller Olsen.

Og legger til:

- Hadde Vålerenga vunnet 5- 1 på søndag vet jeg ikke om jeg hadde takket ja til jobben.

Blikket

Men det gjorde han altså. For fra neste tirsdag av er Drillo på plass på Valle, som Vålerenga-trener eller manager?

- Jeg vil vel kalle min rolle for konsulent-assistent. Det betyr at jeg skal hjelpe Lars med laguttak, taktikk, spillemåte og også under kampene. Vi kommer til å jobbe tett sammen. Lars har all kunnskapen om Vålerenga, mens jeg har blikket utenfra, sier Drillo.

Han understreker at det ikke er en fulltidsstilling og at han fortsatt kommer til å jobbe for Fotballforbundet og på Idrettshøyskolen. Men hjernen kommer til å jobbe for Vålerenga på fulltid.

Resultatorientert

- Jeg skal på en del av treningene. Og jeg tror selvsagt at laget kommer til å klare seg i Tippeligaen. Jeg ser også en mulig psykisk effekt av at jeg nå kommer til klubben, sier Drillo ettertenksomt.

- Men jeg er ingen garanti for at det ikke blir nedrykk.

Den statistikkgale lille mannen lover at spillet skal bli mer kynisk og resultatorientert. Men han er ikke skråsikker på at det blir 4-5-1 med Simpson-pasningen.

- Jeg og Lars får se på det. Vålerenga har mange gode spillere, og vi satser definitivt på dem som allerede er i klubben. det finnes både hodesterke og kreative spillere - og måljegere. De mangler kanskje litt fart, sier Østfoldingen.

- Du er ikke redd for å miste ditt gode rykte dersom det blir nedrykk?

- Det er alltid en treners lodd. Men jeg vet hva jeg går til, og tror dette skal gå bra.

Sier mannen som ble døpt Drillo i sin tid i Vålerenga i 1966 og 67. Og det er nettopp de hyggelige minnene fra hovedstaden som nå lokker ham tilbake.

Utlandet

- Det er som sagt alltid noe spesielt med Vålerenga. Nå håper jeg at jeg og Lars Tjærnås kan redde plassen i Tippeligaen.

- Og så forlater du klubben etter sesongslutt?

- Det får vi se på. Dette innhoppet bestemmer mye om jeg fortsetter. Det dukker kanskje opp noen tilbud fra utlandet også, sier Olsen lurt.

- Du er ikke redd for å drepe Vålerengas bohempreg med kjedelig spill?

- Nei. Jeg tror selv de mest inngrodde vålerengske menneskene ikke bryr seg så lenge klubben klarer seg i Tippeligaen, ler Drillo.

Men han tar ikke turen til Brann stadion på lørdag.

- Nå har jeg ferie, sier Egil Olsen, og forsvinner til middag med kona Sigrunn.

Hørt den før?