Drillo holder laget hemmelig til lørdag

Verner om alle fordeler før «cupfinalen» i Makedonia.

SISTE FORMANINGER: Egil Drillo Olsen ledet landslaget på den siste treninga før Norge flyr til Makedonia i ettermiddag. 
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
SISTE FORMANINGER: Egil Drillo Olsen ledet landslaget på den siste treninga før Norge flyr til Makedonia i ettermiddag. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIXVis mer

||| • Hvem bør starte mot Makedonia? Ta ut folkets landslag!

BISLETT (Dagbladet.no): Egil Drillo Olsen utsetter offentliggjøringen av laget som skal møte Makedonia til en time før kampstart i Skopje lørdag.

- Vi venter nok med å gi ut laget til da. Jeg har ikke lagt så mye vekt på det, men det kan jo bety litt, og det er jo mer og mer sånn det gjøres internasjonalt, sier Drillo.

Landslagssjefen legger ikke skjul på at dette er noe han ikke selv brydde seg så mye om i sin første periode som trener for Norge heller, men mener det kan være like greit å ta de små fordelene som eventuelt kan komme av det.

- Det handler jo om at motstanderen så sent som mulig skal få vite hvem som kommer på banen. Men for mitt opplegg betyr det jo samtidig veldig lite hvilket lag motstanderen stiller, fastslår Drillo, som samtidig regner med at de fleste kommer til å skjønne hvilken ellever han har i hodet når laget trener i Skopje i morgen.

- Kommer du til å gi spillerne laget før den tid?

- Det vet jeg ikke helt, det må vi også se litt an.

Hensynet til de små fordelene er også grunnen til at pressen ble kastet ut etter tjue minutters jogging da landslaget i dag trente for siste gang før avreise til Makedonia.

- Det er litt mer rolig, og mer behagelig. Samtidig ser vi litt på dødballer og enkelttrekk, som det kan være greit å holde litt for seg selv, sier landslagssjefen.

Braaten starter
Egil Olsen sa tirsdag at han var usikker på fem-seks plasser i det norske laget. Etter tre dager ned treninger har han en bedre oversikt over hvem som er i form, resten tar han på magefølelsen.

- Den sentrale midtbaneposisjonen er jeg nok mest usikker på, vi får se hva som skjer de neste to dagene. Til slutt hender det ofte at jeg lar magefølelsen avgjøre, sier Drillo, som ikke har valgt det samme laget to kamper på rad noensinne som landslagssjef.

Spillere som Brede Hangeland, John Carew, John Arne Riise og Morten Gamst Pedersen er trolig bankers i startoppstillingen. I tillegg trekker Egil Olsen frem den motsatte kanten for Gamsten som en plass han er rimelig sikker på.

- Daniel Braaten starter på høyre dersom han ikke dummer seg ut veldig på trening, sier Drillo.

Seier vil bety enormt
Landslagssjefen ville bruke den siste Oslo-treninga på høy intensitet, formasjonstrening og dødballer. Makedonia er en motstander han respekterer, men samtidig tror Norge vil kunne låse av godt.

- Makedonia er veldig uryddige, og er ikke like enkle å forberede seg til som Nederland. Men vi skal være komfortable i etablert forsvar, og skal bli veldig vanskelig å få hull på. Samtidig er det utenkelig at vi slipper helt unna dødball, og der er de også relativt gode, sier Drillo.

- På treninga i dag kommer vi til å fokusere på å ligge trygt og komme på raske kontringer. Jeg tror ikke vi kommer til å føre kampen mye på lørdag. Makedonia gir fra seg mye plass på kantene, og Carew er nok nødt til å måtte jobbe mer mot hjørneflagget enn han kanskje er vant til. Derfor er jeg veldig fornøyd med at vi har med fire veldig løpsterke indreløpere i troppen, sier han, også vel vitende om at det kommer til å bli opp mot 30 varmegrader i Makedonia til helga.

Egil Olsen er ikke i tvil om hvor mye denne kampen betyr.

- Det er et tilnærmet «være eller ikke være», selv om vi har en slags cupfinale nummer to mot Nederland til uka. Men dersom vi vinner i Makedonia tror jeg også at det vil få så gode ringvirkninger at vi har veldig gode muligheter til at dette kan gå hele veien, sier Drillo.