SÅ HVOR DET BAR: Fra landslagsturen i Sør-Afrika forteller Egil Drillo Olsen at han ikke er overrasket over at Ståle Solbakken fikk fyken - slik resultatene hans utviklet seg. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
SÅ HVOR DET BAR: Fra landslagsturen i Sør-Afrika forteller Egil Drillo Olsen at han ikke er overrasket over at Ståle Solbakken fikk fyken - slik resultatene hans utviklet seg. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

Drillo ikke overrasket over Ståle-sparkingen

- Men jeg synes det er trist.

CAPE TOWN (Dagbladet): I løpet av ei drøy uke fikk to av Egil Drillo Olsens tidligere landslagspilarer fyken fra jobbene sine i The Championship.

Den siste av dem, Ståle Solbakken, ble sendt på dør av Wolverhampton-ledelsen etter FA-cuptapet for femtenivålaget Luton lørdag.

- Jeg synes det er trist, sa Drillo da han i etterkant av søndagens landslagstrening i Cape Town ble bedt om å kommentere Solbakkens skjebne.

Ikke overrasket
- Men er du overrasket?

- Nei, jeg har vært i dette gamet så lenge at jeg vet hvilke mekanismer som gjør seg gjeldende når resultatene går dårlig. Så jeg er ikke overrasket i så måte, nei, sier landslagssjefen til Dagbladet, og spør:

- Hvor mye tapte de for Luton? Har ikke fått med meg det heller.

- 1-0.

- 1-0, ok.

Møtte ingen motstand
Solbakken og Berg var nummer to og tre av norske managere i England. Ingen av de tre fikk fullføre sin debutsesong. Drillo var førstemann ut, da han ble løst fra sin Wimbledon-kontrakt tre kamper før sesongslutt i 2000.

Landslagssjefen tror imidlertid ikke det er ekstra vrient for norske trenere å få gjennomslag for sine ideer i England.

- Jeg hadde ikke den erfaringa da jeg var der. Det gikk overraskende bra. Vi lå midt på tabellen etter halvspilt serie. Det var mot slutten det gikk dårlig, sier Drillo.

- Men det var ingen motstand mot ideene mine i Wimbledon. Soneforsvaret jeg innførte var mer rendyrket enn de var vant til, men det likte de. Den gjennombruddshissige stilen var det riktignok mer motstand mot.