Drillo innrømmer at Norges resultater lyver

Professoren om sitt beste år og Portugals skremmeskudd.

HAR FØRT NORGE TIL GAMLE HØYDER: Drillo kan se tilbake på et fantastisk landslagsår, med en seiersprosent tett opp mot 80. - Men jeg er ikke dummere enn at jeg ser bak resultatene, sier landslagssjefen. 
Foto: Erlend Aas / Scanpix
HAR FØRT NORGE TIL GAMLE HØYDER: Drillo kan se tilbake på et fantastisk landslagsår, med en seiersprosent tett opp mot 80. - Men jeg er ikke dummere enn at jeg ser bak resultatene, sier landslagssjefen. Foto: Erlend Aas / ScanpixVis mer

DUBLIN/OSLO (Dagbladet): Ni kamper, sju seirer, to tap og en seiersprosent på nesten 78.

Det er den imponerende rekka til Drillo i 2010, et av tidenes beste norske landslagsår resultatmessig.

I går ble det 2-1-seier borte mot Irland, der noen magiske øyeblikk overskygget det som ellers var en heller middels prestasjon. 

Drillo er stolt av resultatene i år - men legger ikke skjul på at Norge har fått godt betalt i flere av kampene. Veldig godt betalt.

- Vi har snudd tre av kampene, og det er litt oppsiktsvekkende. Det er ikke så ofte det skjer i fotball. Det sier mye om gutsen og moral i laget. Samtidig gjør vi mye rart i går, sier landslagssjefen.

- Det (7-0-2) er i overkant av forventningene. Jeg er veldig glad for seirene og poengene vi har tatt i kvaliken, men jeg er ikke dummere enn at jeg ser bak resultatene. Da ser jeg at antall seirer og poeng er i meste laget ut fra prestasjonene.

Som en travkusk
Tar man Drillo på ordet - og kikker bak resultatene - er det lett å se poenget hans:

I EM-kvaliken har Norge slått Island, Portugal og Kypros. Men alle tre kampene har vært helt jevnspilte, og kunne fort endt med ett poeng i stedet for tre. Toppfotballsjef Nils Johan Semb har sammenlignet Drillo med travkusklegenden Ulf Thoresen, som «vant med hester som burde vært sendt til slakteren for å bli pølse».

Men samtidig er det kanskje noe i det Drillo sier hver gang han blir spurt om flaks:

- I fotball spiller flaks inn, men det skal nok ha jevnet seg ut over mine 100 kamper som landslagssjef.

- Høres veldig sterkt ut
På flyplassen i Dublin i dag ble Drillo selvsagt også spurt om gårsdagens skremmeskudd fra Portugal, som nedsablet verdensmester Spania med 4-0 hjemme.

Også der mistenker Drillo at resultatet ikke viser hele sannheten.

- I sånne kamper sier resultatet bare litt, noen ganger lyver resultatet. Men det er en kamp jeg kommer til å se, det høres veldig sterkt ut med 4-0, medgir han overfor Dagbladet.

Norges andre rival i gruppa, Danmark, spilte 0-0 mot Tsjekkia i Parken.

Nå rettes fokuset til Drillo mot det virkelige slaget om Norden, 26. mars, når danskene kommer til Ullevaal. Ennå har han ikke sett en eneste av Danmarks kamper fra den pågående kvaliken.

- Den jobben begynner nå. Jeg har latt det vente bevisst, sier Drillo, som uansett ikke tror det danskene har noe nytt å komme med siden den bleke VM-innsatsen i sommer.

- Det er veldig mange av de samme spillerne som i VM, og Morten Olsen snur ikke opp ned på det han tror på, sier Drillo.

Kunstmål
Til den kampen fyrer forhåpentligvis både John Carew og Moa på alle sylindere, mot Irland i går var begge ute med skade. Men når Erik Huseklepp scorer mål som i går blir ikke savnet så merkbart som det ellers kunne vært.

Etter kampen brukte Drillo ordet «verdensklasse» om kontringen som ga 2-1. I dag hadde han et nytt ord på lager.

- Det er bortimot kunst. Sjelden å se så fine kontringer.

- Er Huseklepp aktuell som spiss når Moa og Carew er tilbake?

- Han er absolutt aktuell. Men den tid, den glede, sier Drillo.