Drillo kan gå fra landslagssjef til forsker

Vil fortsette i fotballforbundet.

 IKKE SOM ANDRE:  Pensjonister. Egil Olsen vil ikke løse kryssord og spille kort som pensjonist. . Foto: Jacques Hvistendahl
IKKE SOM ANDRE: Pensjonister. Egil Olsen vil ikke løse kryssord og spille kort som pensjonist. . Foto: Jacques HvistendahlVis mer

Egil «Drillo» Olsen fortsetter kanskje med litt forskerarbeid i fotballforbundets regi når trenerkarrieren er over.

Det forteller 71-åringen til NTB. Han vet at perioden som norsk landslagssjef kan være over allerede ved årsskiftet, dersom Norge ikke kvalifiserer seg for VM i Brasil neste år.

Skulle laget mot høy odds komme med til verdensmesterskapet, er det ubønnhørlig over for Drillo neste sommer.

- Jo, jeg vet utmerket godt at jeg er 71 år. Så det er klart jeg har gjort meg opp noen tanker om hva jeg skal gjøre etterpå, men jeg legger ikke femårsplaner lenger, sier Egil Olsen smilende til NTB.

- Det kan hende jeg kommer til å fortsette i fotballforbundet, men ikke som trener. Dersom det blir noe av kommer jeg til å drive med litt forskning og andre ting jeg har greie på.

Fotballprofessor Olsen er fotballprofessor med utdannelse fra Norges idrettshøgskole. Han har vært norsk landslagssjef i fotball i to perioder, og innimellom har han også vært klubb- og landslagstrener både i Norge og andre steder.

- Jeg kommer helt sikkert ikke til å fordrive tiden med kortspill, kryssordløsning og turer rundt Sognsvann med bikkjene mine, sier han om den pensjonisttilværelsen som nærmer seg, uansett om det norske landslaget kommer til Brasil-VM eller ikke.

Han står foran en travel høst med fire svært viktige VM-kvalifiseringskamper. Først skal Norge og Drillos møte Kypros og Sveits hjemme i begynnelsen av september. Deretter venter Slovenia borte og Island hjemme en måneds tid senere.

Sverige først Men før VM-alvoret starter for fullt skal Norge møte Sverige i treningslandskamp. Det blir den siste oppkjøringen før de viktige VM-kvalifiseringskampene, og allerede om en uke skal troppen til Sverige-kampen være klar.

- Nå sitter jeg ser på de aktuelle spillerne. Uttaket til Sverige-kampen kommer allerede mandag, sier Drillo til NTB.

Kampen går 14. august og skal spilles på Friends Arena i Solna utenfor Stockholm.

Det er den samme stadion der fotballkvinnene sikret seg EM-sølv sist helg.

- Kvinnefotballen har fått et fint løft, og det er både morsomt og inspirerende at de klarte EM-medalje, akkurat som U21-gutta, mener Egil Olsen.

(NTB)