Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Drillo krever betalt som om Norge skal til fotball-VM i Brasil

Vil ha VM-bonus og lønn for halve 2014.

PÅ KOLLISJONSKURS: Egil Drillo Olsen (t.h) og fotballpresident Yngve Hallén er ikke enige om hvorvidt Drillo fikk sparken eller ei. Nå krever Drillo full kompensasjon for penger han ville tjent dersom han hadde tatt Norge til fotball-VM neste sommer. Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix
PÅ KOLLISJONSKURS: Egil Drillo Olsen (t.h) og fotballpresident Yngve Hallén er ikke enige om hvorvidt Drillo fikk sparken eller ei. Nå krever Drillo full kompensasjon for penger han ville tjent dersom han hadde tatt Norge til fotball-VM neste sommer. Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dersom vi hadde gått til VM, hadde jeg fått 1,7 millioner i bonus. Og da ville jeg hatt jobb i et halvt år til, som ville betydd 1,7 millioner kroner til, sa Drillo da han gjestet Thomas Numme og Harald Rønneberg i «Senkveld» på TV2.

I sum ville det altså utgjort en ekstrainntekt på 3,4 millioner kroner til Drillo - dersom Norge hadde vært en av de 32 nasjonene i Brasil-VM neste sommer.

Lå på fjerde - endte på fjerde Som kjent ble Drillo avløst av Per-Mathias Høgmo før de to siste kvalifiseringskampene, borte mot Slovenia og hjemme mot Island, uten at det utløste noe poengskred for Norge sin del.

Etter åtte av ti kvalikkamper under Drillos ledelse lå Norge på fjerdeplass i gruppe E. Der endte vi også etter to Høgmo-kamper.

Krever hele beløpet Drillo tror verden kunne sett annerledes ut, dersom han hadde fått lov til å lede Norge i de to siste kvalikkampene:

71-åringen var langt nede etter tapet mot Sveits (0-2) i september, men hadde kommet seg over kneika. Han hadde forberedt seg godt til Slovenia-kampen, og var optimist med tanke på at Norge skulle klare en playoff-kamp.

Innholdet i brevet som hans advokat Anne Marie Due har sendt til Norges Fotballforbund (NFF) kan vanskelig tolkes annerledes enn at Drillo mener Norge ville gått til VM om han hadde fått lov til å fullføre kvalifisieringen.

Etter det Dagbladet erfarer, krever han NFF for hele beløpet på 3,4 millioner kroner.

- Ikke bare kompensasjon Drillos advokat Anne Marie Due vil ikke bekrefte Dagbladets opplysninger.

- Vi ønsker å gi motparten anledning til å svare på vårt brev før vi sier noe mer om dette. Men jeg kan si så mye som at dette ikke bare dreier seg om en økonomisk kompensasjon, sier hun til Dagbladet.

Ved at NFF fjernet Drillo som landslagssjef ble han avskåret fra å påvirke Norges VM-skjebne. Og slik var han heller ikke lenger herre over en situasjon som for han potensielt utgjorde et beløp på 3,4 millioner kroner.

Drillos muligheten for disse millionene havnet brått i Per-Mathias Høgmos hender.

Drillo følte seg presset ut av jobben, og på «Senkveld» påpekte eks-landslagssjefen også at NFF begikk en «haug av brudd på arbeidsmiljøloven», da de sparket han, som Drillo føler at han ble.

Skulle få bonus Drillo får lønn fra NFF ut kontraktstida, som er ut året. Dagbladet vet at NFF også hadde lovet Drillo både den avtalte VM-bonusen og lønn for halve 2014, altså hele beløpet på 3,4 millioner kroner, dersom Per-Mathias Høgmo hadde fått til et umiddelbart sportslig oppsving, og styrt Norge til VM.

Nå som det endte med at Norge ikke kvalifiserte seg til VM, så ser NFF heller ingen grunn til å utbetale kravet.

Forbundets kommunikasjonsdirektør Svein Graff vil heller ikke bekrefte Dagbladets opplysninger om millionkravet fra Drillo.

- Vi ønsker ikke å prosedere saken i media, og vil derfor ikke kommentere detaljer i brevet. Det er opprettet kontakt mellom vår og Drillo sin advoakt, og motparten skal få svar på det de spør om i brevet, sier Svein Graff til Daghbladet.

Drillo svarte ikke på Dagbladets henvendelse mandag kveld.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!