Ny fotballregel innført av det engelske fotballforbundet

«Drillo» kritisk til regelendring: - Det er helt unødvendig

Nå skal fotballmanagere tildeles kort etter oppførsel. Dette har ikke den tidligere landslagstreneren noe tro på.

NORWAY CUP: Egil Olsen (Drillo) fra kjendiskampen på Ekebergsletta under Norway Cup 2017. Olsen var trener i årets kjendiskamp også. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
NORWAY CUP: Egil Olsen (Drillo) fra kjendiskampen på Ekebergsletta under Norway Cup 2017. Olsen var trener i årets kjendiskamp også. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dette året innføres en ny regel i de fire øverste ligaene i England. Fra og med kommende sesong kan managere pådra seg gule og røde kort dersom de ikke oppfører seg sømmelig på sidelinja. Systemet vil også bli innført i FA-cupen, Carabao Cup og Nations League.

I Premier League vil managerne bare få verbale advarsler etter uakseptabel oppførsel, men i de tre divisjonene under kan trenerne tildeles kort.

Regelendringen er gjort av det engelske fotballforbundet. Administrerende direktør i den engelske fotballigaen, Shaun Harvey, mener at regelen vil beskytte ryktet til fotballen.

- Det handler ikke om å skape drama, det handler om å skape klarhet, slik at alle inne på stadion forstår hva som skjer, sier Harvey til Sky Sports.

Dagbladet møtte Egil Drillo Olsen på Norway Cup denne uka. Der var Drillo ansvarlig for å lede Team Mot i kjendiskampen, og det med stor suksess. Team Mot vant kampen 5-2. Olsen, som har vært landslagstrener for Norge over flere perioder, slakter endringen som er innført i årets sesong.

- Dette har ikke noe særlig å bety for fotballen. Jeg mener vi bør heller være opptatt av andre ting enn akkurat det der, sier Drillo til Dagbladet.

Den suksessfulle fotballtreneren syns heller ikke at Norge skal følge i Englands fotspor.

-Jeg ser ikke for meg at det kan fungere i Norge. Dette er helt unødvendig, legger han til.

Vil endre oppførselen

FA ønsker at de røde og gule kortene skal bidra til at holdningene i fotballen, helt fra sidelinja til samfunnet generelt, skal endres til det bedre.

- Vi håper at de nye reglene endrer oppførselen både i og utenfor den profesjonelle fotballen. Vi må starte et sted, så håper vi andre følger i våre fotspor i framtida, sier Harvey til The Guardian.

Direktøren forklarer at regelen i minst mulig grad skal påvirke viktige kamper. For eksempel kan en karantene for fire gule kort bli utsatt dersom det går ut over en play off-finale eller FA-cupfinale. Dette blir bestemt av det engelske forbundet.

- Vi vil ikke at managere skal miste viktige play off-kamper eller finaler, sier Harvey.

Uakseptabel oppførsel

Sparking av flasker, sarkastisk klapping eller andre gester som påvirker kampen, er hendelser som kan føre til utdeling av gult kort. Voldelig oppførsel, spytting og hindring av motstander til å starte opp spillet, er årsaker som må ligge til grunn for rødt kort.

Manageren kan også bli tildelt et ekstra kort dersom én i trenerstaben i det tekniske området oppfører seg usømmelig. Dersom benken får to gule kort i løpet av en kamp, må manager forlate benken. Er hendelsen alvorlig, kan det gis direkte rødt kort og treneren blir henvist til tribunen.

Det er bare hoveddommeren som kan dele ut kort.

Fire gule kort vil føre til at manager må stå over en kamp. Åtte gule kort fører til to kamper utestengelse og 12 gule kort fører til tre kamper utestengelse. 16 eller flere fører til at manageren må dra til Wembley for å møte det disiplinære panelet i fotballforbundet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer