Drillo latterliggjøres for Zlatan-utspill

«Kanskje sa han det bare fordi han er norsk», skriver nyhetsbyrå.

(Dagbladet): Riktignok sang engelske fotballsupportere «You're just a shit Andy Carroll» i et hovent øyeblikk på stillingen 1-2 i onsdagens landskamp mellom Sverige og England, og satte vel med det ord på den samme tonen en del engelske journalister har brukt når de har omtalt Zlatan Ibrahimovic de siste årene.

Etter det målet, fikk imidlertid den berømmelige pipa en helt annen lyd, og sjelden har en hel fotballverden vært mer unison i sin hyllest av et øyeblikks fotballmagi.

- Jeg har spilt fotball lenge, men Zlatans fjerde mål er trolig det beste jeg har sett i levende live. Jeg kan ikke gi en større hyllest enn det, utbrøt England-kaptein Steven Gerrard, ifølge BBC.

«For et mål, Ibra. Zlatan stilnet nettopp alle kritikerne. Nådeløs i kveld», twitret en begeistret Rio Ferdinand.

- Det er ingen tvil om at Ibrahimovic sitt fjerde mål var ekstraordinært. Det avgjorde kampen. Men det var hans andre og tredje som tok livet av oss, fulgte England-sjef Roy Hodgson opp med.

IKKE IMPONERT: Drillo er i motsetning til de fleste andre ikke nevneverdig imponert over Zlatan Ibrahimovic' fjerde mål mot England. Foto: NTB Scanpix
IKKE IMPONERT: Drillo er i motsetning til de fleste andre ikke nevneverdig imponert over Zlatan Ibrahimovic' fjerde mål mot England. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Som hentet ut av et videospill, var Erik Hamréns reaksjon.

- Ikke så vanskelig Og det var bare et lite knippe av de overstrømmende mengdene med ros som vanket på PSG-spissen etter brassesparket for evigheten.

Likevel finnes det unntak. Ett av dem var Norges landslagssjef Egil Olsen, som påpekte at keeper Joe Hart var alle andre steder enn der han burde være.

- Ja, jeg har sett det. Jeg så det på en liten dings. Men keeperen var ikke der, så det var ikke så vanskelig, sa Drillo på flyplassen i Budapest i går.

Selv om han har en slags meningsfelle i Tottenham-manager André Villas-Boas, som heller ikke ville være med på at det var «århundrets mål», slik avisa Telegraph titulerer det, legges særlig Drillos utspill oppsikt internasjonalt.

- Olsen mente at det ikke var noe å rope hurra for, men kanskje var det fordi han er norsk, harselerer nyhetsbyrået Reuters.

Sneversynt Den tidligere stopperkjempen Glenn Hysén tar Drillo-sitatet nærmest som en personlig fornærmelse, og går til frontalangrep på den norske landslagssjefen i Expressens spalter.

- Han får se å ta av seg gummistøvlene, i så fall. Herregud, så jævla sneversynt er det ikke mulig å være. Alle kan jo se at det er et kanonmål. Det er kanskje ikke verdens vakreste mål, men bare tanken på å prøve seg på et brassespark derfra er jo sanseløst, sier Hysén.

En av Drillos mangeårige støttespillere, CMore-ekspert Lars Tjærnås, velger en ironisk variant når han kommenterer landslagssjefens manglende Zlatan-hyllest på Twitter.

«Drillo lite imponert over scoringen til Zlatan. Kan selvsagt ikke måle seg med en saftig kontring, men påstår likevel at den var helt ok.»