Drillo like nøktern etter seier

SOGNDAL (Dagbladet): Sogndal- Vålerenga 1-3. Jon Eirik Ødegaard kom inn fra benken, serverte en målgivende og scoret et mål selv. Det var trolig nok til å sikre Vålerenga fornyet plass i Tippeliagen. Men nøkterne Drillo tar ikke av. Han minner om at det ennå kan ende med kvalikspill.

Stemningen eksploderte blant VIF-spillerne og Klanen etter at dagens andre innbytter - Kjell Roar Kaasa - sendte inn det tredje målet på overtid.

Så glade ble de at deler av tribunen raste ned og Røde Kors-mannskapene måtte komme med bårer. Men Klanens medlemmer tåler det meste, ristet av seg smertene og fortsatte festen. Ingen ble vesentlig skadd.

Guffent, sier Drillo

Kampen var bare tre minutter gammel da Eivind Karlsbakk sendte en himmelhøy ball over Tore Krogstad, som stormet utover mot 16-meteren. Ballen dalte ned på foten til Bjørn Tore Hansen rett foran målstreken. Sjokkåpningen ga et håp til Sogndal, som de aldri klarte å utnytte.

- Det ble ingen stor kamp, men det er alltid guffent å få et mål imot så tidlig. Vi skapte en del halvsjanser i første omgang, men først etter pause var gutta flinke til å vinne andreballene og skape sjanser, sier Drillo.

På 1-1 kviknet Sogndal til igjen. De presset Vålerenga tilbake på banen, men ga samtidig bort kontrings-muligheter for Ødegaard, Kaasa og Carew.

- Slik ble det en typisk kamputvikling, som vi vant på. Jeg er fornøyd med at vi vinner en viktig kamp med en artig gjeng, sier Drillo.

Super-reserve

Jon Eirik Ødegaard kom inn da det gjensto 25 minutter av kampen.

- Jeg har trent mye på frispark og kom innpå for å bidra offensivt. Alle må vel være fornøyd når det gikk så bra med meg, sier han etter å ha fått en velfortjent hyllest av VIF-klanen.

Etter fire minutter på banen sendte han et perfekt frispark som Espen Haug ekspederte videre i mål. Så fikk han en gavepasning fra Ståle Bokalrud og stormet mot mål.

- Jeg hadde valget mellom å sende ballen til Carew, eller å forsøke selv. Jeg så Terje Skjeldestad kom utover og valgte å prøve.

Ballen skrubbet tverrliggeren før den spratt videre inn i mål. Det ble Ødegaards tredje elitedivisjonsmål i år. I tillegg har han scoret 19 på reservelaget.

Professor-system

Sogndal hadde ikke hellet med seg i siste forsøk på fornyet kontrakt. I kampens 54. minutt ble Tommy Øren felt av Knut H. Haraldsen innenfor 16-meteren. Trener Trond Fylling så episoden på video etterpå og sendte ut noen gloser om dommeren som ikke passer seg på trykk.

- Jeg skjønner ikke hvorfor Sogndal ikke utnyttet sjansene bedre etter at de fikk så tidlig ledelse. I andre omgang bestemte vi oss for å vinne duellene. Vi kan takke Ødegaard og Drillo. Etter at vi fikk en professor som trener har vi fått system på laget, sier Kaasa.

Men Drillo vil ikke ta noe for gitt, sjøl om Vålerenga nå har flere lag bak seg.

- Ettersom Kongsvinger vant, er det fortsatt mulig at vi må gjennom kvalifisering, sier Drillo.

JUBEL: Jon Eirik Ødegaard (t.h) kom inn og avgjorde sammen med målscorer Espen Haug.