Drillo liker ikke at datteren sier døren, jakken og solen

- Hun går på BI og vil bli rik.

 FAR OG DATTER:  Drillo og Kine. Foto: Håkon Mosvold Larsen
FAR OG DATTER: Drillo og Kine. Foto: Håkon Mosvold LarsenVis mer

(Dagbladet): På halvdramatisk vis avsluttet Egil Drillo Olsen (71) karrieren som landslagstrener 27. september. Resultatene svarte ikke til forventningene, og inn kom Per-Mathias Høgmo.

I et seks siders intervju med Dagsavisen i helga snakker trenerlegenden ut om hvordan han opplevede avslutningen - og hvordan familien reagerte.

- Det er noen som tror at jeg syntes det var greit, at jeg er letta og fornøyd. Jeg er jo ikke det. Det er fint hvis du får det fram, sier han.

Men:

- Jeg har ikke fått noen depresjon. Jeg har litt perspektiv på dette. Det er ting som er viktigere enn fotball.

- Egner seg ikke på trykk Drillo forteller at kona Sigrun «Siggen» Vedelden reagerte sterkere. Dagsavisen spør hva hun sa til fotballpresident Yngve Hallén, som iscenesatte det hele på en pressekonferanse.

- Det egner seg ikke på trykk, svarer Drillo.

I intervjuet kommer han inn på rollen som far til datteren Kine (19), som han har sammen med Siggen.

- Hva skal hun bli?

- Rik. Det er det hun sier. Hun har begynt på BI, så du kan jo tenke deg sjæl.

- Hva synes du om det?

- Det kunne vært verre.

Steiler Dagavisen påpeker det faktum at Drillo har vokst opp i et arbeiderstrøk i Fredrikstad. Nå bor han i et villaområde i Oslo, og avisa lurer på om han er blitt en annen person.

- Nei, dattera mi er nok påvirket i større grad. Hun sier døren og jakken og solen.

- Da steiler du?

- Ja. Derfor er jeg glad for at hun er med i Viqueens (cheerlederklubb), som holder til på østkanten. Der møter hun jenter som sier døra, jakka og sola.

Framover kommer Drillo til å ha en rolle i fotballforbundet, der han vil forske på fotball. Som kjent har han sine egne meninger om hvordan dette skal spilles.

Per-Mathias Høgmo har sin første samling med landslaget i morgen. Drillo understreker at han håper Norge kommer til VM.

- Jeg har direkte interessse av at det går bra. Kommer vi til Brasil, får jeg en klekkelig bonus, sier han til Dagsavisen. Åpenbart med et smil.

To perioder Drillo ledet Norge i to perioder - fra 1990 til 1998, og fra 2009 til 2013. I den første perioden hadde han betydelig større suksess.

Han uttrykte overraskelse da han ble tatt av oppgaven med bare to kamper igjen av kvaliken. Norge har forsatt en mikroskopisk mulighet til å komme til mesterskapet i Brasil neste år.

Men da må vi slå Slovenia fredag, og Island neste tirsdag.

Per-Mathias Høgmo har brettet opp ermene, og skal forsøke å holde liv i det lille, desperate håpet som gjenstår.