Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Drillo lover kynisk, gjerrig og destruktiv fotball

- Det å ødelegge for andre er vi gode på.

IKKE NOE JÅLERI: Drillo tar ikke med sitt norske landslag til Lisboa for å underholde borte mot Portugal. Målet er å ødelegge mest mulig for vertene, som Drillo mener kan være verdens beste landslag akkurat nå. Foto: Aleksander Andersen, Scanpix
IKKE NOE JÅLERI: Drillo tar ikke med sitt norske landslag til Lisboa for å underholde borte mot Portugal. Målet er å ødelegge mest mulig for vertene, som Drillo mener kan være verdens beste landslag akkurat nå. Foto: Aleksander Andersen, Scanpix Vis mer

ULLEVAAL (Dagbladet): Egil Drillo Olsen presenterte i dag troppen som skal møte Portugal i bortekamp i EM-kvaliken lørdag 4. juni.

En motstander Drillo mener er meget sterk. Kanskje aller sterkest i verden for øyeblikket.

- Jeg har sett dem i de siste kampene, og det er vanskelig å se noen særlig bedre lag i verden akkurat nå. De feide over Spania med 4-0 - 10-4 i målsjanser, så det forteller det meste, sa landslagssjefen under dagens pressekonferanse.

Men sånne utgangspunkt er ikke nødvendigvis det verste Drillo vet. Han liker å være underdog og uten press.

- Spør du meg som trener, er det tøffere å møte Island hjemme enne Portugal borte, sier Olsen.

Bedre på overganger Drillo sier Portugal har endret spillemåte siden etter at Carlos Queiroz ble fjernet etter tapet mot Norge i høst, der han satt suspendert på tribunen. Etterfølgeren Paulo Bento har gjort laget mer gjennombruddshissig.

- Den nye treneren har et helt annet forhold til overgangsspill. De kom ikke på løp når de vant ballen. Det var spurt - og de kom med mange, sier Drillo.

Men han er samtidig forberedt på at Portugal vil tilnærme seg en kamp mot Norge annerledes enn mot Spania.

- De kommer nok til å tenke annerledes mot oss.

- Gode til å ødelegge For det er ingen som venter at Norge reiser til Lisboa for å underholde.

- Vi skal spille kynisk og gjerrig og gjøre det vi er gode på. Det å ødelegge for andre er vi gode på, sier Drillo.

AVGJORDE HJEMME:  Matchvinner Erik Huseklepps mål sikret Norge en 1-0-seier hjemme mot Portugal i høst. Foto: Hans Arne Vedlog, Dagbladet
AVGJORDE HJEMME: Matchvinner Erik Huseklepps mål sikret Norge en 1-0-seier hjemme mot Portugal i høst. Foto: Hans Arne Vedlog, Dagbladet Vis mer

Han mener det er Norges eneste sjanse til å få med seg poeng fra Estádio da Luz neste lørdag.

- Vi er nødt til å ødelegge for dem. Fotball er sånn at uansett om man møter en overlegen motstander, er det mulig å score mål.

Drillo tror det er nødvendig med poeng mot enten Portugal eller Danmark borte for å nå EM-sluttspillet.

- Hvis ikke, er vi avhengig av hjelp fra Kypros eller Island, og da antakelig mot Danmark. Det er realistisk å håpe på at Island tar poeng fra Danmark. De spiller to timer før oss, så vi vet trolig resultatet når vi går på banen, sier Drillo.

Norge leder gruppa etter at lagene har møtt hverandre én gang. Norge har ti poeng, mens Portugal og Danmark følger etter med sju hver. Men Norge har bortekamp mot Portugal neste uke, og mot Danmark i Parken 6. september.

- Ikke like gode defensivt Normalt sett er dødballer et av områdene der Norge kan lage trøbbel for antatt bedre motstandere.

- Portugal er bra der også, dessverre, sier Drillo.

Men han ser også svakheter det er mulig å utnytte.

- Portugal er ikke like gode defensivt som offensivt. Og de har spillertyper som er glimrende offensivt, men ikke like bra defensivt. Venstrebacken Coentrão for eksempel.

Ronaldo kan stoppes Landslagssjefen har som de fleste andre fotballinteresserte fått med seg at Cristiano Ronaldo har vært i en vanvittig målform den siste tida.

Med elleve mål på de fire siste seriekampene, endte Real Madrid-spilleren på 40 mål i La Liga.

- Han svinger litt, men på sitt beste er han i verdensklasse. Men det går an å gjøre noe med ham. Han glimret ikke mot Barcelona i de to Champions League-møtene, sier Drillo.

- Hvordan stopper man Ronaldo?

- Man må gi ham lite rom og for all del ikke la ham bli rettvendt.

Og å begrense sjansene for en måljeger som Ronaldo kan bli avgjørende for utfallet av gruppa.

- Taper vi med bare ett mål, kommer ikke Portugal foran oss på innbyrdes oppgjør. Det er stor forskjell på 2-0 eller 2-1-tap.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media