TOK UT 19 MANN: Landslagssjef Egil Olsen tok ut troppen mot Ukraina i dag - og lot John Arne Riise være med på tross av at han er benket og ikke spiller i Premier League.  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
TOK UT 19 MANN: Landslagssjef Egil Olsen tok ut troppen mot Ukraina i dag - og lot John Arne Riise være med på tross av at han er benket og ikke spiller i Premier League. Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer

Drillo med advarsel til Riise

Ligger tynt an uten klubbkamper.

• Dagbladet fulgte uttaket direkte: Derfor fikk ikke Fellah og Ciljan tillit av Drillo

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): John Arne Riise har ikke spilt en klubbkamp siden 2. juledag i Fulham.

Likevel var han med da Egil Drillo Olsen i formiddag tok ut sin 19-mannstropp til privatkampen mot Ukraina i Spania 6. februar.

Venstrebacken var ute av Fulhams tropp seinest mot Manchester City lørdag og får en klar pekefinger av landslagssjefen.

- Spiller du ikke ligger du tynt an på landslaget. Men han har levert solid for oss, og med bakgrunnen han har er han med. Men hvorvidt han er med hele 2013 avhenger litt av hva som skjer på klubbnivå, sier Drillo og legger til:

- Foreløpig er det ikke ikke aktuelt å kaste ham ut av troppen.

32-årige Riise har hele 108 landskamper og Drillo erkjenner at han tilhører en generasjon som nærmer seg slutten på landslaget.

NY SJANSE: Egil Olsen Drillo tok ut John Arne Riise, men åpner for at andre blir førstevalg på venstrebacken framover. Foto:Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
NY SJANSE: Egil Olsen Drillo tok ut John Arne Riise, men åpner for at andre blir førstevalg på venstrebacken framover. Foto:Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

- Snakker du om John Arne Riise, med godt over 100 landskamper, kan du godt si det nærmer seg slutten. Han er 32 år, men kan holde seg på toppnivå i flere år framover. Det som skjer på klubblaget betyr mye for hans videre landslagsframtid, sier Drillo.

For Norges del er det gunstig at Riise har flere rivaler om venstrebackplassen. I Ukraina-troppen kan både Jonathan Parr og Vegard Eggen Hedenstad bekle rollen til venstre i backfireren.

- Det som er hyggelig nå, at det er stor konkurranse om plassen der, i motsetning til tidligere. Parr spiller veldig bra i Palace, Vegard spiller fast i Tyskland. Konkurransen er større enn den har vært tidligere, sier Drillo.

Møtet med Ukraina er generalprøve til VM-kvalikkampen mot Albania i mars. Daniel Braaten og Espen Ruud er ikke tatt ut nå, fordi begge er soner karantene framover.

- Hvilke plasser er åpne, slik du ser det?

- Dette er en tropp som skal være så lik den mot Albania som mulig. Et par navn mangler, Ruud og Braaten. Det er fordi de er suspenderte mot Albania. Troppen i dag er den beste vi kan stille, med unntak av de to, sier Drillo.