Drillo med krass kritikk av UEFAs Legia-utkastelse

- Det henger ikke på greip.

LYN-TRENER: Egil «Drillo» Olsen er Lyn-trener. Han mener UEFA burde håndtert Legia-saken annerledes. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
LYN-TRENER: Egil «Drillo» Olsen er Lyn-trener. Han mener UEFA burde håndtert Legia-saken annerledes. Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer

(Dagbladet): Legia Warszawa er kastet ut av Champions League etter at Bartosz Bereszyski spilte fire minutter som innbytter i 6-1-seieren sammenlagt over Celtic. Legia trodde 22-åringen hadde sonet ferdig karantenen sin, men det hadde han ikke, ifølge regelverket. 

Bereszyski var nemlig aldri registrert til polakkenes første to kamper i Champions League denne sesongen, og selv om han ikke spilte, regnes ikke kampene som soning. 

Ronny Deilas Celtic går derfor videre i Champions League til fordel for Henning Bergs Legia. Det får tidligere landslagssjef Egil «Drillo» Olsen til å reagere.  

Gamle kjente 72-åringen er blant dem som har skrevet under på en kampanje på Legias nettsider. Aksjonen heter #LetFootballWin, og av andre kjente fotballnavnene som støtter den, finner vi Deco, Robert Lewandowski og Jorge Costa. 

- Jeg reagerer, som mange andre, på straffen. Den henger ikke på greip, og er uforholdsmessig streng i forhold til feilen som er gjort. Det Legia gjorde var en bagatell, så straffen og feilen står ikke i samsvar. Derfor har jeg ikke noe problem med å støtte dette oppropet, sier Drillo til Dagbladet.  

Drillos støtte til kampanjen kom i stand via Pål Arne Johansen, som er Henning Bergs assistent i Legia.

Johansen var tidligere speider for Lyn-treneren da sistnevnte var landslagssjef. Han har også en fortid som spillerutvikler i Lyn. 

- Kjenner systemet Dagbladet snakket med Drillo før det ble offisielt bekreftet at den polske klubbens anke ikke tas til følge. Det lå imidlertid i kortene hva som skulle skje, all den tid polsk presse hevdet å ha snakket med kilder på innsiden av UEFA. Den tidligere landslagssjefen hadde heller ingen tro på at Legia skulle få tilbake plassen de først kapret. 

- Jeg kjenner jo til systemet, så det har jeg ikke noe tro på. 

- Synes du Celtic burde ha opptrådt annerledes?

- Det veit jeg ikke nok om. Jeg veit ikke om de i det hele tatt hadde noe de kunne ha gjort.