Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Drillo med to oppturer på to dager: - Er blitt ledd av og driti ut

Roser Atletico og Leicesters bragd.

FOTBALL-OPPTURER: 
Egil Olsen har sett Leicester vinne Premier League og Atletico Madrid spille seg til Champions League-finale på to dager. Begge klubbene spiller etter hans hjerte. 

Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
FOTBALL-OPPTURER: Egil Olsen har sett Leicester vinne Premier League og Atletico Madrid spille seg til Champions League-finale på to dager. Begge klubbene spiller etter hans hjerte. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mandag sikret Leicester City et sensasjonelt seriegull i Premier League - og i går kveld fulgte Atlético Madrid opp med å slå Bayern München ut av Champions League-semifinalene.

Felles for begge seierherrene: De spiller etter Egil «Drillo» Olsens hjerte.

- For meg er det selvsagt gledelig. De bygger på de samme prinsippene som jeg gjorde. Spesielt Atlético Madrid gjør det, sier Drillo til Dagbladet.

- Utrolig Atletico Madrids stramme defensive organisering og gnistrende kontringsspill har sendt både Barcelona og nå Bayern ut av Champions League. Begge var to av årets klare Champions League-favoritter.

- Det som først og fremst er morsomt med både Leicester og Atletico er at de har mye mindre ressurser enn andre. Leicesters seriegull er jo helt utrolig og vanskelig å forklare. Jeg hadde heller ikke regnet med at Atletico skulle slå både Bayern og Barcelona. Men også jeg ser jo at Atletico hadde marginer på sin side, men det er lov i fotball, sier Drillo.

- Hva tenker du om at to klubber med lik filosofi som deg oppnår suksess i 2016?

- Jeg registrerer det. Eksperter og journalister har ledd av, og driti ut denne spillestilen så mange ganger. Men nå er de samme frampå og hyller den, sier den tidligere landslagssjefen.

- Ironisering Olsen fortsetter:

- Jeg vil aldri si at noe beviser det ene eller det andre i fotball. Jeg kjenner jo kritikken selv. Da jeg ble reansatt (på landslaget) i 2009, var det mange som mente at det var å sette fotballen 20 år tilbake i tid. Det var en ironisering og enkelte mente spillestilen var gått ut på dato. Jeg skal ikke si at denne ukas resultater beviser noe som helst, men jeg kan si at jeg gleder meg over å se både Leicester og Atletico spille fotball, sier Olsen.

Fra 1990 til 1998 ledet Drillo det norske landslaget til historiske bragder, med VM i 1994 og 1998. Fra 2009 til 2013 var han tilbake som landslagssjef, før han ble erstattet av Per-Mathias Høgmo.

Nå følger Drillo fotball som ekspertkommentator for TV 2 - og fra tv-stolen hjemme.

Forbilde I løpet av de siste sesongene har 74-åringen fått to nye favorittlag i Europa.

- Jo da. Jeg skal innrømme at jeg satt med hjertet i halsen i sluttminuttene mellom Bayern og Atletico. Atlético Madrid har vært et forbilde for meg i mange år. Jeg satt i St. Tropez og så finalen i Champions League mot Real Madrid forrige gang (2014). Og det kan jo fort bli en reprise nå, sier Drillo, som sikter til at Madrid-laget møter Manchester City i semifinale i kveld.

Drillo kommer også med en liten presisering rundt forholdet til Leicester.

- Jeg må få si at Leicester ikke er så soneorienterte. Han Ranieri (Claudio, manager) er italiener, vet du. Der er det mer markeringer og de er mer gjerrige. Det som har imponert meg mest er hvordan de er blitt tatt på alvor i serieavslutningen, da andre lag har lagt seg bakpå. Det taklet Leicester utrolig bra, sier Olsen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!