NYE MENN: Landslagssjef Egil Drillo Olsen presenterte troppen som skal til Nord-Irland. Dit blir ikke John Carew med.
Foto:Hans A Vedlog / Dagbladet
NYE MENN: Landslagssjef Egil Drillo Olsen presenterte troppen som skal til Nord-Irland. Dit blir ikke John Carew med. Foto:Hans A Vedlog / DagbladetVis mer

Drillo mener Carew må skifte klubb

Vraket spissen fra landslagstroppen.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Norge møter Nord-Irland i privatlandskamp i Belfast 29. februar, og i dag presenterte landslagssjef Egil Drillo Olsen troppen som reiser over sjøen.

Etter at mange unggutter fikk sjansen på Thailand-turen i januar, var flere kjente navn tilbake på lista denne gangen.

Mest overraskende var det kanskje at West Ham-spiss John Carew ble vraket, men det gjelder også spillere som Jonathan Parr og Alexander Tettey.

Det skyldes en utvikling Drillo er bekymret for - manglende spilletid for utenlandsproffene.

- Spillere som er såpass sentrale som f.eks en Tom Høgli - det vil være veldig ugunstig om han blir sittende på benken i for eksempel Club Brügge, sier landslagssjefen.

Carew må vurdere ny klubb
- Tom Høgli har nå sittet på benken de siste kampene, Grindheim har gjort det, og også litt Demidov. Daniel Braaten og Huseklepp spiller jevnt og trutt, men ikke helt fast. Det er mange vi gjerne skulle sett spilte mer. Det er en problemstilling vi må vurdere hver gang, sier han.

- Betyr dette at du planlegger framtida uten Carew?

- Nei, det gjør det ikke. En Carew i form er et stort pluss for Norge, også på grunn av at han er en sjelden spillertype. Men da må han spille oftere, og signalene jeg har fått nå tyder på at han må skifte klubb i så fall, sier Drillo.

- Allerede til sommeren?

- Ja. Jeg håper han gjør det. Hvis han spiller, og spiller bra, kommer han med på landslaget. Hvis ikke, blir han ikke med.

John Carews kontrakt med West Ham går forøvrig ut til sommeren.

Wæhler må tenke
Mostafa Abdellaoue fikk være med til Thailand, men ikke til Nord-Irland. Samtidig mangler også Kjetil Wæhler, som overfor Dagbladet nylig varslet at han ville ta en pause fra landslaget.

SLITER MED SPILLETID: Drillo mener John Carew må bytte klubb dersom han ønsker å spille for Norge.
Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
SLITER MED SPILLETID: Drillo mener John Carew må bytte klubb dersom han ønsker å spille for Norge. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

- Kjetil Wæhler har på mange måter meldt forfall, det har litt med flytting til Sverige og slike ting å gjøre. Vi har ikke konkludert framover, men vi har konkludert med tanke på denne kampen, sier Egil Olsen.

- Ifølge ham selv har klubbskiftet ført til at han vil roe seg litt der. Så vil han vurdere om han mener han er aktuell i mai/juni og kvaliken i høst, sier Drillo.

Dermed får yngre spillere sjansen.

Valon Berisha inne i landslagsvarmen etter å ha markert seg sterkt blant annet under samlingen i Thailand i januar.

- Valon er en type vi har tro på. Han var god i Thailand, og var på banen i samtlige kamper. Han er god begge veier og kan spille både kant og indreløper. Valon er løpssterk og allsidig, en spennende spiller vi kan få mye godt av i fremtiden, sier Egil Olsen.

Thomas Rogne og Håvard Nordtveit er også rimelig ferske i A-landslagssammenheng, men begge har markert seg såpass godt i klubbene sine at landslagssjefen er spent på å se hva de kan utrette på landslaget.

- Rogne var med i troppen i høst, men han kom aldri på banen. Og Nordtveit kommer vi ikke utenom - han har tatt steget opp og spiller så å si fast på et av topplagene i Bundesligaen. Jeg har sett ham så mye jeg klarer, og han er solid, sier Drillo.