BARE ÉN AV DEM ER NOMINERT: Håndballjentene er én av tre nominerte på Idrettsgallaen i kategorien lagspill. De norske cheerleaderne har vel så gode internasjonale resultater å vise til, mener Drillo. Han har selv ei datter på cheerleaderlandslaget. Foto: NTB/Scanpix
BARE ÉN AV DEM ER NOMINERT: Håndballjentene er én av tre nominerte på Idrettsgallaen i kategorien lagspill. De norske cheerleaderne har vel så gode internasjonale resultater å vise til, mener Drillo. Han har selv ei datter på cheerleaderlandslaget. Foto: NTB/ScanpixVis mer

Drillo mener cheerleaderne kunne danket ut håndballjentene

Fnyser av Idrettsgallaen.

Egil «Drillo» Olsen har aldri vært noen stor tilhenger av idrettskåringer. - Jeg hater idrettsgallaen, utbasunerte han fredag.

Landslagssjefen i fotball er tidligere selv blitt hedret på Idrettsgallaen. Det var på spørsmål fra VG, mens øvrige norske journalister i Zambia sto i ring rundt ham, at Drillo sa sin hjertens mening om gallaen.

- Den type priser er jeg ikke interessert i. Det er det tristeste som er. Jeg hater idrettsgallaen, sa han og hevdet at det er et mediejippo.

Det startet med at Drillo fikk spørsmål om ishockeygutta eller håndballjentene fortjener prisen som årets lag. Han svarte at han ville stemt på ishockeylaget på grunn av hardere internasjonal konkurranse.

På spørsmål om hans eget landslag svarte Drillo at det egentlig burde vunnet hver gang.

- Se på utbredelsen og konkurransen. Kanskje ikke i fjor, men i 2009 og 2010 var vi meget gode.

Deretter kom uttalelsen om hva han egentlig synes om idrettsgallaen.

IDRETTSGALLAEN-HATER: Drillo har ingenting til overs for arrangementer som Idrettsgallaen. 
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
IDRETTSGALLAEN-HATER: Drillo har ingenting til overs for arrangementer som Idrettsgallaen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

Overfor NTB uttrykte Drillo senere at landslaget i cheerleading ut fra internasjonale prestasjoner burde vært en vel så god kandidat som håndballjentene.

- Datteren mi er fire ganger europamester, og Norge har Europas beste klubblag. I VM for klubblag i fjor ble de nummer to selv om USA hadde sine fire beste lag der. De leverer meget gode prestasjoner i en idrett med sterk konkurranse.

Drillo leder lørdag landslaget i den siste kampen på vinterturen til Afrika. Afrikamester Zambia er motstander på den nye arenaen med 44.000 tilskuerplasser i landets nest største by Ndola.

En lang reise i flere etapper ble avsluttet med trening på stadion fredag ettermiddag. På veien dit besøkte Drillo også en ungdomsturnering arrangert med norsk støtte, sammen med blant andre utviklingsminister Heikki Holmås.

Uttalelsene som falt i den anledning var langt mer diplomatiske enn dem som fulgte da det ble snakk om Idrettsgallaen.

(NTB)