BARCELONA I TRØBBEL: Drillo tror det vil vise seg at Barcelona-stilen ikke er framtida. Lionel Messi (i forgrunnen) og lagkameratene har tapt to strake mot erkerivalen Real Madrid. Foto: SUSANA VERA, REUTERS / NTB SCANPIX
BARCELONA I TRØBBEL: Drillo tror det vil vise seg at Barcelona-stilen ikke er framtida. Lionel Messi (i forgrunnen) og lagkameratene har tapt to strake mot erkerivalen Real Madrid. Foto: SUSANA VERA, REUTERS / NTB SCANPIXVis mer

Drillo mener det er bra for Norge at Barcelona vinner La Liga

- For det gjør de jo.


ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Landslagssjef Egil Drillo Olsen er ingen stor tilhenger av den ekstremt ballbesittende stilen som blant annet Barcelona dyrker.

Etter treningskampen mot Ukraina i Spania sist måned, beklaget han seg over at Norge slo for mange pasninger i laget. Han nevnte kampen mot England på Ullevaal i fjor vår som et annet skrekkeksempel - sett med Drillo-briller - der Norge slo langt flere pasninger enn motstanderen.

- Det som blir avgjørende er at vi klarer å luke det vekk, og at vi får se en annen type norsk lag enn det vi så mot Ukraina.

Nå er det ikke de gode pasningene Drillo vil til livs, men de som ikke fører spillet framover i retning motstanderens mål.

- Det er ikke noe gærent i å ha mange pasninger, men det er gærent å ha så mange pasninger bakover. Og det tror jeg kanskje vil vise seg etter hvert, at den ekstreme possession-stilen ikke er framtida.

Pasninger ikke alt Og det er her landslagssjefen trekker inn de to spanske storhetene Real Madrid og Barcelona, der maktbalansen har tippet i favør av Jose Mourinhos langt mer kontringshissige mannskap i de siste møtene.

- I siste kamp mellom Real Madrid og Barcelona hadde Real Madrid 262 pasninger, Barcelona 722. Og Real Madrid vant helt fortjent. Så det er ikke bare pasninger som avgjør, sier Olsen.

Barcelona har bare vunnet tre av sine siste åtte kamper. De to siste er de to strake tapene mot erkerivalen Real Madrid. De står også i fare for å ryke ut av Champions League neste uke, etter at de tapte 0-2 borte mot Milan i første kamp.

Men fortsatt ligger katalanerne 11 poeng foran Atletico Madrid og 13 foran Real Madrid i ligaen. Drillo er sikker på at de tar tilbake ligatittelen i år, og synes egentlig det er helt greit. Da tror han nemlig flere av Norges motstandere vil fortsette å dyrke den ballbesittende stilen.

- At Barcelona vinner i Spania - for det gjør de jo - er jo på mange måter en fordel, for det setter jo spor. Mange vil prøve å etterlikne Barcelona, selv om det er mange i Spania som ikke gjør det. Det er mange som er tilhengere av den måten å spille på.

Liker Albania-stilen Drillo er altså ikke blant dem, og fnyser nærmest av et av de vanligste argumentene for å spille ballbesittende:

- «Så lenge de har ballen i laget, så kan ikke motstanderen score», jeg synes jeg hører det. Det er to måter å se fotball på, sier Drillo.

Norges VM-motstander på Ullevaal stadion neste fredag er ikke blant dem som følger Bacelona-skolen.

- Albania er en vanskelig motstander som jeg ikke liker å møte fordi de spiller en type fotball som jeg liker, og ikke en type possesion-fotball som du ser i Europa i dag, sier Drillo til Dagbladet.