LITE FOLK: John Arne Riise og landslagssjef Egil Drillo Olsen på dagens trening på Ullevaal. Folk går neppe mann av huse for å se morgendagens møte med Kypros. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
LITE FOLK: John Arne Riise og landslagssjef Egil Drillo Olsen på dagens trening på Ullevaal. Folk går neppe mann av huse for å se morgendagens møte med Kypros. Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer

Drillo mener halvfullt Ullevaal er bra mot Kypros

Kommer trolig maks 15 000 i morgen.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Etter et par utsolgte hjemmekamper for Drillos på Ullevaal Stadion, ligger det an til spredt applaus når Norge møter Kypros i morgen kveld.

NFF opplyser til Dagbladet at det er solgt rundt 15 000 billetter til kampen, men med sponsorpakker medregnet, og svært lite EM-moro å spille for, er det liten grunn til å tro at det faktisk kommer så mange.

Landslagssjef Egil Olsen depper imidlertid ikke selv om det blir halvfullt i den siste hjemmekampen.

- Det er ikke noe jeg bryr meg veldig mye med. 15 000 syns jeg høres bra ut jeg, hvis det kommer det, sier Drillo til Dagbladet.

Ikke noen mygg
Norge har mikroskopiske sjanser til å bli nummer to i gruppen, og landslagssjefen avfeier egentlig all teori rundt en 9-0-seier eller liknende mirakler.

- Det blir ikke en kamp som er så annerledes enn det vi er vant til, og Kypros er heller ikke en sånn mygg som man bare kjører over. De er for gode til det, 4-4 mot Portugal sier nok. Vi kommer til å se ut som vi pleier, men selvfølgelig skal vi ta risiko, sier Drillo.

- Vi vinner ikke 9-0 i dagens fotball, men vi vil veldig gjerne vinne, og vinner vi med mer enn ett mål så er det bra det. Men 9-0 det tenker vi ikke på, vi legger ikke noen plan for det. Det gjorde vi ikke da vi slo San Marino 10-0 heller, sier han.

4-4-2
Dermed kommer Norge til å starte i 4-4-2 i morgen, med Erik Huseklepp og John Carew sammen på topp.

- For det første har vi ikke noe typisk midtbaneanker i troppen, og for det andre møter vi en motstander på hjemmebane som ikke er i toppen i Europa. Da er vi ikke så redde for det mellomrommet som vi er redd for når vi bruker for eksempel Portugal eller Frankrike, begrunner landslagssjefen.

- Carew og Huseklepp har veldig ulike kvaliteter, så det er spennende. Huseklepp er veldig god uten ball, og sammen med Carew er det nødvendig. Johns kvaliteter kjenner vi, med kraft og luftstyrke og det hele, så forhåpentligvis utfyller de hverandre godt, sier Drillo.

NTBs sannsynlige norske lagoppstilling (4-4-2): Rune Almenning Jarstein - Tom Høgli, Kjetil Wæhler, Vadim Demidov, John Arne Riise - Espen Ruud/Jonathan Parr, Alexander Tettey, Christian Grindheim, Morten Gamst Pedersen - Erik Huseklepp, John Carew.