NAIV: Egil Drillo Olsen var fornøyd med at Norge dro i land seieren og andreplassen i gruppa, men angrer på at han ikke jobbet mer med det defensive arbeidet, spesielt før Island-kampen.Foto: Arnt E. Folvik/Dagbladet
NAIV: Egil Drillo Olsen var fornøyd med at Norge dro i land seieren og andreplassen i gruppa, men angrer på at han ikke jobbet mer med det defensive arbeidet, spesielt før Island-kampen.Foto: Arnt E. Folvik/DagbladetVis mer

Drillo mener han ble lurt av Tyskland-bragden

Tar selvkritikk for defensive mangler.

||| ULLEVAAL (Dagbladet.no): Norge - Makedonia 2-1.

Landslagssjef Egil Drillo Olsen tar selvkritikk etter at andreplassen i kvalikgruppa (i all praksis) ikke holdt til VM-spill i Sør-Afrika neste sommer.

- Det er alltid sånn, at det er min skyld at vi ikke tar flere poeng, sier Drillo.

Han mener den gedigne oppturen Norge fikk mot Tyskland, i hans første kamp som midlertidig sjef, gjorde at han ble litt naiv.

- Før den kampen jobbet vi bare med defensiv struktur og organisering, og det satt veldig godt. Kanskje tok jeg det litt for gitt at det skulle sitte også videre, for det har vært veldig variabelt, sier Drillo.

Drillo tror også det kan ha vært noe av årsaken til at Norge mislyktes i den viktige bortekampen mot Island i helga.

- Vi var så klare på at vi måtte vinne der borte, og det medførte at vi hadde veldig fokus på det offensive. Det led vi nok litt for defensivt, blant annet så dere at Island fikk mange sjanser når vi ikke var gode nok til å jobbe godt hjemover, mener landslagssjefen.

Det vil han gjerne rette på om han får sjansen.

Laget er godt nok for mesterskap
For Egil Olsen har vært helt klar på at han ser seg selv som en naturlig kandidat til å lede Norge også i neste kvalik. Og han tror på at Norge kan ta seg til EM.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Jeg har troa, men det står ikke på meg. Mange trenere kan ta disse spillerne til det neste mesterskapet. Jeg er optimist, og tror dette laget kan utvikle seg videre, sier Drillo.

- Vi har mer å gå på når det gjelder grundigere og tryggere defensiv organisering. Er du trygg bakover, er det også lettere å jobbe offensivt. Såpass mye kreativitet og ferdigheter er det i dette laget at vi skal klare å ta flere steg, sier han.

Mellomfornøyd med poengfangsten
Norge står med åtte poeng på de fem kvalikkampene under Egil Olsen. Det mener Drillo er godkjent.

- Det er omtrent uavgjort borte og seier hjemme, og det skal jo vanligvis holde. Poengmessig er jeg mellomfornøyd. Det er uavgjort-kampene borte mot Island og Makedonia som ødelegger, sier Drillo.

I dag skryter han av gløden og innsatsen spillerne viste, elementer som manglet mot Island.

Samtidig får han spørsmål om han kunne ønske at han kunne startet med den samme midtbanen han stilte i dag, om han fikk ta ut laget mot Island en gang til.

- Det kan du godt si, sier Drillo.

- Jeg føler meg litt tom etter en lang samling med mye forberedelser og mye venting. Men jeg er veldig glad. Førsteomgangen i dag er jeg veldig fornøyd med, vi hadde tæl og guts øverst på lista på forhånd, og det hadde spillerne til gangs. Vi vinner til slutt fortjent, sier landslagssjefen.