Drillo mener Kroatia skapte lite

Målsjanser bare etter dødballer og en feilpasning.

- BRA KONTROLL: Egil Drillo Olsen synes Norge hadde bra kontroll på det etablerte angrepsspillet til Kroatia. Foto: BJØRN LANGSEM
- BRA KONTROLL: Egil Drillo Olsen synes Norge hadde bra kontroll på det etablerte angrepsspillet til Kroatia. Foto: BJØRN LANGSEMVis mer

|||ZAGREB/OSLO (Dagbladet): De norske landslagsgutta tapte helt fortjent for Kroatia i går kveld, men etter å ha fått kampen litt på avstand mener Egil Drillo Olsen at hans elever kom ganske bra fra det.

Han er fornøyd med noe, men ikke alt. Drillo er skuffet over hvordan Norge forsvarte seg på defensive dødballer.

- Totalt sett sliter vi overraskende mye på dødballer, det er uventet. De skaper lite i etablert spill, så der har vi ganske god kontroll. De har vel fire-fem sjanser på dødball og en til etter en horribel feilpasning, sier han på spillerhotellet i Zagrab.

Og er raskt med å understreke:

- Vi møtte et veldig godt lag, og skapte lite selv.

- Kalkulert risiko Han byttet ut åtte av spillerne som slo Kypros på fredag, for å teste nye bein. Norge kunne klatret inn blant de ti beste på FIFA-rankingen med seier, men det var viktigere for Drillo å teste nye spillere.

- Det var en kalkulert risiko å sette inn så mange nye spillere, men det var verdt forsøket.

- Hvem er du mest fornøyd med?

- Jeg har gjort meg noen tanker, men føler det er riktig å gi tilbakemeldingene direkte til spillerne og ikke gjennom media. Men ingen dummet seg ut.

- Ble det for mange nye?

- Jeg ville se nye spillere på en sånn tur, hvor vi har med mange spillere. Det var vår vurdering, og det kan slå begge veier, men vi fant ut at vi ville prøve.

Lite håp om hjelp Vel så viktig for Norge i går kveld, var kampene til Danmark og Portugal - men det var ingen hjelp å få. Danskene slo Kypros (2-0) i København og portugiserne vant på Island (3-1).

- Jeg hadde ikke mye håp om å få hjelp der. Kanskje litt fra Island, men jeg er ikke veldig overrasket. Nå vet vi hvilke tre lag det står mellom, og det er slik vi tenkte før det startet. Vi har en liten fordel, siden Portugal har rotet bort poeng og tapt på Ullevaal, sier Drillo.

Han skyter inn at han ikke er skremt av Norges neste kvalikmotstander, Danmark, selv om de hadde full kontroll i Parken.

- Jeg hørte de hadde 16-1 i sjanser, men det er stort sett det jeg har hørt fra Parken. Vi får grundigere informasjon seinere. Danskene imponerte jo ikke mot Island heller, men hvis de får tilbake spillere - som Bendtner - så blir de sterkere. Vi er fortsatt i førersetet i gruppa. Kampen mot Danmark vil bli avgjørende på mange måter. Vinner vi den blir det nesten håpløst å nekte oss en av de to øverste plassene, sier Drillo.

Advarer mot Danmark-fokus Norge skal møte Danmark på Ullevaal i mars, men assistenttrener Ola By Rise advarer mot å tenke for mye på den kampen allerede nå.

Først skal nemlig Norge møte Irland borte i november og så en kamp til i forkant av slaget om Norden.

- Danmark-kampen er ikke et helt svangerskap unna, men det skal renne mye vann i elva før vi skal spille mot dem. Det er et halvt år til og vi skal spille to viktige treningskamper. Det er kjempedumt om spillerne tenker Danmark allerede nå, sier By Rise.

Kroatia-trener Slaven Bilic ga Norges Fotballforbund skylda for at det var tomme tribuner i går kveld, siden NFF ville ha kampen i hovedstaden Zagreb.

- Ja, det var et krav fra oss at den skulle spilles i Zagreb, på grunn av logistikken. Vi hadde betalt for et charterfly og det måtte sette oss av i Zagreb. Vi ønsket ikke lange bussturer, som er en energikrevende greie. Derfor stilte vi det som krav. De ville helst spille et annet sted, men det er ikke riktig at det ville bli fullt hus av den grunn. Da vi møtte dem i Rijeka i 2007, var det bare 6-7000 tilskuere på kampen, sier Nils Johan Semb