Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Drillo mener Norge styrer gruppa med seier i kveld

Og røper hva som vil gjøre tre poeng ekstra deilig.

OPTIMIST IGJEN: Egil Drillo Olsen - som ble fast ansatt som landslagssjef i 1990 etter en 3-0-seier på Kypros - mener Norge for alvor er tilbake på VM-sporet med seier i kveld. Foto: Bjørn Langsem
OPTIMIST IGJEN: Egil Drillo Olsen - som ble fast ansatt som landslagssjef i 1990 etter en 3-0-seier på Kypros - mener Norge for alvor er tilbake på VM-sporet med seier i kveld. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Direkte i fotballstudio klokka 20.00: Kypros - Norge

LARNAKA (Dagbladet): Det var etter en EM-kvalifiseringskamp nettopp her på Kypros, i november 1990, at Egil Drillo Olsen fikk fast ansettelse som landslagssjef. Det ble starten på et vanvittig eventyr for norsk fotball.

I kveld tror Drillo det er mulig å markere et nytt vannskille. For med borteseier i Larnaka er plutselig vårt landslag favoritter til å komme til VM i Brasil 2014, påstår 70-åringen. Og dét uansett utfall av Island-Sveits, som også møtes i kveld:

- Ja, jeg føler det sånn. Jeg er ikke en gang helt sikker på hva jeg håper på av utfall i kampen på Island, sier Drillo.

- Vi vet at hvis vi vinner her, så har vi et veldig godt utgangspunkt for 2013. Det ligger mye i potten. Det er vi klar over. Og så vet vi at naturligvis fortsatt er med om det blir uavgjort, og i verste fall er vi ikke ute med tap heller. Det er mye på spill. Men med tre poeng ligger vi godt an, fastslår Drillo.

- Ekstra deilig
Da lagene i kvalifiseringsgruppe E ble trukket sammen i fjor sommer, var Norge førsteseedet. Før kampene startet i september, var alle enige om at Sveits var det beste laget, og at Norge hadde falt i kvalitet.

Det inntrykket ble definitivt ikke svekket i Norge etter åpningstapet for Island.

Så kom John Arne Riises straffescoring på overtid mot Slovenia, og deretter Norges bunnsolide kamp mot Sveits på fredag.
Tre poeng mot Kypros vil bety at pendelen har svingt helt motsatt igjen.

- Det var Sveits som var favoritter da vi startet denne kvaliken. De hadde klatret så til de grader på Fifa-rankingen. Derfor er det ekstra deilig at hvis vi vinner mot Kypros, så ligger vi best an, spør du meg, sier Drillo.

Her eventyret startet
Dette blir Drillos fjerde kamp på Kypros med landslaget. De tre første har endt med seier. Den første av dem så tidlig som i 1990.

Skjønt, i diskusjon med Aftenposten og Dagbladet i går benektet Drillo lenge og hardnakket at han var landslagssjef det året, men ga seg til slutt.

For det var her nede han i 1990 gikk en lang spasertur med daværende fotballpresident Per Ravn Omdal. Omdal har tidligere sagt til Dagbladet at det hele tida lå i kortene at Drillo skulle få jobben, noe Drillo ikke var så overbevist om selv: Han tror seieren over Kypros var med på å gi ham den faste ansettelsen etter tre kamper som vikar.

- Jeg trodde det var i 1991, men ja, jeg husker den kvelden veldig godt. Vi dro i land 3-0 til slutt, men det var en tøff og jevn knokkelkamp med mange dueller. Vi var litt heldige - 3-0 var flatterende.

- Jeg er klokere
- Hva er forskjellen på 48 år gamle Egil Olsen og 70 år gamle Egil Olsen?

- Forhåpentlig er jeg litt klokere. Jeg er ikke så statisk oppi hodet, jeg følger med. Jeg er ganske bevisst på å unngå bekreftelsessyndromet, sier Drillo.

- Jeg har en mistanke om at ikke alle dere journalister er like klar over det. Jeg snakker om tendensen til å suge inn informasjon som bekrefter det du allerede tror. Og fortrenge info som ikke bekrefter det. Dette gjelder både meg og dere. Jeg er veldig bevisst på å unngå det. Selv om det ikke er mulig å unngå det helt.

• Norge står med én seier, én uavgjort og ett tap på de tre første kvalifiseringskampene. Her er det resterende programmet:
I kveld: Kypros-Norge
22. mars 2013: Norge-Albania
7. juni: Albania-Norge
6. september: Norge-Kypros
10. september: Norge-Sveits
11. oktober: Slovenia-Norge
15. oktober: Norge-Island

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media