Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Drillo mener Wolff Eikrem er oppskrytt

- Uforstående til at pressen mener han har vært så bra.

FÅR SJANSEN I MORGEN: Magnus Wolff Eikrem (t.v.) får trolig minst en omgang mot Hellas i morgen, og lover å utnytte muligheten når han får den. Samtidig er han enig med landslagssjef Egil Drillo Olsen i at han ikke har levert det beste han er i stand til denne sesongen. Her med Ruben Yttergård Jenssen.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
FÅR SJANSEN I MORGEN: Magnus Wolff Eikrem (t.v.) får trolig minst en omgang mot Hellas i morgen, og lover å utnytte muligheten når han får den. Samtidig er han enig med landslagssjef Egil Drillo Olsen i at han ikke har levert det beste han er i stand til denne sesongen. Her med Ruben Yttergård Jenssen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

Se landskampen her: Kjøp tilgang og se Norge - Hellas (onsdag 20.00) i vårt Fotballstudio. Kampen inngår i fotballabonnementet, som inkluderer alle kamper i Tippeligaen og hovedkampene i Adeccoligaen og Toppserien.

ULLEVAL STADION (Dagbladet): Magnus Wolff Eikrem ble drillet sammen med Håvard Nordtveit og Christian Grindheim under Norges formasjonstrening på Ullevaal i dag, og loves spilletid av landslagssjef Egil Drillo Olsen mot Hellas i morgen.

På tide, har mange ment: Molde-unggutten ligger blant annet som nummer tre på Dagbladets spillerbørs for året, og topper VGs klart.

Drillo synes derimot Wolff Eikrem har fått i overkant mye skryt.

- Eikrem har vært bra, han, men at han har vært så bra som pressen vil ha det til - det har jeg vært litt uforstående til. Han har blitt skrytt opp i skyene av media etter kamper der jeg syns han har spilt sånn middels pluss, sier landslagssjefen til Dagbladet.

Ikke like skarp offensivt
Drillo har tidligere trukket fram Eikrems defensive egenskaper som en svakhet, og fastslår at kreativiteten er det Molde-spilleren først og fremst kan tilføre Norge.

I det siste har det imidlertid skortet der også, sier landslagssjefen, som ikke vil love Eikrem plass i troppen når VM-kvaliken starter i september.

- Han har ikke vært like skarp offensivt i de siste kampene, heller, som jeg vet han kan på sitt beste. Så dagsformen vil bli viktig for Magnus, naturligvis, og også hva han gjør i morgen og for Molde i de siste kampene. Jeg får vel sett ham et par kamper til før vi tar ut troppen til Island, sier Drillo og legger til:

- Naturligvis kan han spille en rolle i kvaliken. Eikrem får sjansen i morgen, han, sammen med tre andre indreløpere, vi kommer til å bytte. Vi har fem indreløpere om vi tar med Ruben (Yttergård Jenssen), så vi kommer til å prøve ut.

Eikrem enig med Drillo
Magnus Wolff Eikrem har tre kamper med et redusert landslag i Thailand fra før, og ser fram til å få sin «skikkelige» debut i morgen - om det nå blir sånn.

Samtidig tar han de nedjekkende ordene fra landslagssjef Olsen med stor ro, og er faktisk enig i at han ikke har vært så god som mange vil ha det til.

- Jaaa, jeg er enig i det. Nå prøver jeg å ikke lese så mye av det som står i avisene og sånn, men jeg vet at jeg kan spille på et mye høyere nivå enn det jeg har gjort. Selv om det har vært ok bra, kommer det til å bli enda bedre, sier han til Dagbladet.

- Synes du du var bedre mot slutten av forrige sesong enn du har vært i denne?

- Nei, jeg syns jeg har blitt bedre og bedre jeg, men som jeg sier til mange her: jeg synes Molde har vært bedre i hele år, og det er viktigere at de gjør det bra. Så skal jeg samtidig stå på hardt for å gjøre det bra, og gjøre det bra med Molde.

TAR IKKE AV: Drillo mener pressen har skrytt mer av Wolff Eikrem enn Molde-spilleren til tider har gjort seg fortjent til.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
TAR IKKE AV: Drillo mener pressen har skrytt mer av Wolff Eikrem enn Molde-spilleren til tider har gjort seg fortjent til. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

- Hvilke tilbakemeldinger har du fått av Egil under samlinga?

- Vi snakket sammen litt i går, men det får bli mellom meg og Egil, sier Eikrem.

Flere unge gode
Drillo gjør det altså klart at Magnus Wolff Eikrem har flere muligheter enn i morgen til å vise seg fram for landslagsledelsen, samtidig er det åpenbart at Hellas-kampen er en gyllen mulighet for 22-åringen til å vise at han hører hjemme i troppen som reiser til Island i september.

Eikrem føler likevel ikke at så mye står og faller på morgendagens oppgjør på Ullevaal.

- Egentlig ikke, jeg er ung, det er ikke verre. Jeg har mange år igjen, det er ikke sånn at det står og faller på kampen i morgen. Men det er klart jeg har lyst til å være med, sier han.

- Vi får nå se, laget er ikke tatt ut ennå. Jeg har bare lyst til å vise meg fram om jeg får muligheten, og hjelpe laget til å få et godt resultat, sier Molde-spilleren.

Landslagssjef Olsen fremholder også at Eikrem er blant flere unge spillere som er i ferd med å fornye Norge, og mener det ser bra ut for framtiden sånn sett.

I morgen er det tid for å teste flere.

- Dagsform blir viktig, men det er klart vi også har ulike typer. Jeg liker å ha det jeg kaller en gjennomløpende indreløper som liker å gå i bakrom, og en som er litt mer forsiktig. På den sentrale, der ser det ut som at dersom Håvard Nordtveit innfrir de forventningene jeg har til ham, så er det godt mulig at han kommer til å bekle den gjennom kvaliken. Følger han opp det han har gjort så langt, så kan han bli en viktig mann der, sier Drillo.

- Vi kommer til å bytte mye folk i midtbaneleddet i pausen, så mange får en omgang. På en omgang går det an å få vist noe, på fem minutter er det vanskelig, sier han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media