Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Drillo nekter å la seg hylle på Ullevaal

Nå vil NFF prate med 71-åringen.

VIL IKKE HYLLES: Yngve Hallén (t.v.) og Norges Fotballforbund har planlagt å takke av Egil Drillo Olsen i en markering på Ullevaal. Cupfinalen er et alternativ - men Drillo selv er totalt uinteressert. Foto: Hans A. Vedlog
VIL IKKE HYLLES: Yngve Hallén (t.v.) og Norges Fotballforbund har planlagt å takke av Egil Drillo Olsen i en markering på Ullevaal. Cupfinalen er et alternativ - men Drillo selv er totalt uinteressert. Foto: Hans A. Vedlog Vis mer

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Meningene har vært mange og følelsene sterke i etterkant av at Egil Drillo Olsen ble avsatt som norsk landslagssjef i fotball. Men i Norges Fotballforbunds lokaler har det ikke hersket tvil om at 71-åringen fortjener en verdig markering som avslutning på trenerkarrieren - helst ved at han blir hyllet foran et fullsatt Ullevaal.

Tirsdagens møte med Island faller ikke inn i den kategorien, men Dagbladet vet at cupfinalen mellom Molde og Rosenborg har vært vurdert som et alternativ for å takke av Drillo for alt han har gitt norsk fotball.

Men i en sms til Dagbladet sier Olsen at NFF bare kan glemme dette.

På vårt spørsmål om han vil stille opp på en seanse på Ullevaal, enten mot Island, under cupfinalen eller i en landskamp i 2014 for å bli hyllet - eller om han kan tenke seg å ta avskjed med spillerne i en egen middag - svarer han veldig greit:

«Nei. Drillo»

NFF vil vente - Helt uavhengig av hva som har skjedd, så er ikke Egil en mann som er begeistret for de store festtaler eller markeringer. Så det overrasker meg ikke. Jeg tror vi skal gjøre unna kampen mot Island nå, og få ting litt på avstand, sier kommunikasjonsdirektør i Norges Fotballforbund, Svein Graff, til Dagbladet.

- Men hvis hovedpersonen absolutt ikke vil, så er det selvsagt vrient å lage en markering.

Flere i forbundsledelsen har bebudet at de vil sette seg ned med Drillo i etterkant av den pågående landslagssamlinga, blant annet for å avklare hvordan NFF kan benytte seg av Drillos kompetanse i framtida.

- Da er det naturlig at vi snakker om en eventuell markering i tillegg. Vi har jo en ambisjon og et ønske om å få til det. Om det blir i forbindelse med cupfinalen eller seinere, det får vi se på. Vi får høre med Egil. Men som sagt - jeg er ikke så overrasket over at han nå avviser det. Så får vi se hvordan det blir i framtida, forteller Graff.

- Levde greit med avgjørelsen Det var torsdag 26. september at Egil Drillo Olsen ble spurt om å gå av som landslagssjef, for å bane vei for Per-Mathias Høgmo allerede nå.

Dagbladet spurte Drillo på pressekonferansen dagen etterpå, om han følte han hadde fått sparken:

- Både ja og nei, svarte han da - samtidig som han la til at han syntes avgjørelsen var udramatisk.

Men det har i ettertid framkommet at han har vært sterkt preget av det som har skjedd, noe som blant annet ble belyst gjennom kona Sigrun Vedeldens brev til VG.

Drillo positiv Norges Fotballforbund gikk før helga ut og beklaget at Drillo følte seg dårlig behandlet. Men Drillo skal være positiv til å begrave stridsøksa, etter det Dagbladet får opplyst. Blant annet sier han selv dette når vi spør om det er aktuelt for ham å takke ja til et engasjement i NFF:

- Det regner jeg med, men foreløpig er det veldig løst, og det avhenger av hva slags rolle det er snakk om, skriver Drillo i en sms til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling