Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Drillo og Rekdal inn i TV 2-teamet

- Gleder meg.

(Dagbladet.no): Da Egil «Drillo» Olsen gjestet Senkveld etter å ha mistet jobben i Irak, svarte han spøkefullt at han regnet med å bli tilbudt jobb hos «Norges største arbeidsgiver for sparkede trenere», TV 2.

Kanalens fotballsjef Vegard Jansen Hagen tok Drillo på ordet. Nå er 65-åringen klar for sin tredje tv-kanal, etter å ha jobbet for NRK og TV 3 tidligere.

I spann med Thorstvedt

Foreløpig er Drillo påtenkt en rolle under sommerens fotball-EM.

- Såvidt jeg har skjønt skal jeg sitte mest i studio og summere opp dagene. Det blir ett studio i 23-tida på kvelden etter at alle kampene er ferdige, som Erik Thorstvedt skal lede, og et annet studio litt tidligere på dagen. Jeg kjenner ikke detaljene, men jeg skal være med mer eller mindre gjennom hele mesterskapet. Det gleder jeg meg til, sier Drillo til Dagbladet.no.

Han er heller ikke fremmed for en kommentatorjobb.

- Jeg har vært i studio i tidligere sammenhenger, men er vel en person som kan brukes både som sidekommentator og som studiodeltaker, sier han.

Usikkerhet rundt rettigheter

BLIR KOLLEGAER: Egil «Drillo» Olsen og Nils Joham Semb kjenner hverandre godt fra landslagstiden. Nå skal de jobbe sammen igjen, i TV 2. Foto: SCANPIX
BLIR KOLLEGAER: Egil «Drillo» Olsen og Nils Joham Semb kjenner hverandre godt fra landslagstiden. Nå skal de jobbe sammen igjen, i TV 2. Foto: SCANPIX Vis mer

Også Kjetil Rekdal har fått seg sommerjobb i TV 2, i likhet med Drillo skal han jobbe for kanalen under EM 

-
Jeg har i hvert fall tid til å gjøre noe sånt nå. De har spurt meg en gang før også, men da passet det ikke, sier Rekdal til Dagbladet.no.

Fotballsjef Vegard Jansen Hagen kan imidlertid ikke love duoen plass på Tippeliga-laget.

- Så lenge vår tippeligaframtid er omgitt av usikkerhet rundt de nye forhandlingene om rettigheter, er det vanskelig å gjøre nye avtaler med Rekdal og Drillo. Jeg utelukker likevel ikke at de blir å se i forbindelse med Tippeligaen denne sesongen. Samtidig er vi glade for at begge har sagt ja til å bidra under EM til sommmeren, sier han til Dagbladet.no.

Ris og ros

De med god hukommelse husker muligens de friske ordvekslingene mellom Drillo, Bengt Eriksen og Davy Wathne i fjor høst.

I et debattinnlegg i Dagbladet i august beskyldte Drillo TV 2-duoen for personangrep, i forbindelse med en debatt om spillestil.

«For andre gang opplever jeg at TV 2-medarbeidere går i strupen på meg med stygge personangrep. Første gangen var det Davy som skjelte meg ut og kalte meg bl.a. for brønnpisser på direkten. Denne uka var det Bengt Eriksen som glemte saken et øyeblikk for å fortelle hva han syntes om meg som person. Når jeg blir bedt om å delta i slike debatter i TV2 har jeg en følelse av å måtte stå til ansvar for all den dævelskapen vi drev med på nittitallet», skrev Drillo.

Wathne tok avstand fra beskyldningene:

image: Drillo og Rekdal inn i TV 2-teamet

- Jeg er journalist og jeg retter ikke personangrep mot noen, svarte TV 2-ankeret, og la til:

- Drillo er trivelig og kunnskapsrik, og en berikelse i debatter. Men han har en trang til å ha rett og bære på den evige sannhet.

Nå er Drillo uansett klar på at fjorårets krangel er et tilbakelagt kapittel.

- Det gikk på to konkrete situasjoner, men jeg klarer å forholde meg til de aller fleste. Jeg skrøt jo også veldig av TV 2 og nivået på fotballsendingene deres, påpeker Drillo.

<B>TIL TV 2?:</B> Kjetil Rekdal er aktuell.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media