MASSESLAGSMÅL: Engelske og russiske supportere barket sammen i Marseille sentrum lørdag. Foto: NTB Scanpix
MASSESLAGSMÅL: Engelske og russiske supportere barket sammen i Marseille sentrum lørdag. Foto: NTB ScanpixVis mer

Drillo om EM-skandalen: - For meg er det helt uforståelig

Fordømmer supporterbråket i Marseille.

PARIS (Dagbladet): Den store EM-snakkisen så langt er ikke fotballen, men det som skjedde i Marseille lørdag. Før, under og etter kampen mellom England og Russland barket flere hundre personer sammen i slagsmål.

35 personer ble skadet, tre kritisk, i det som fortonte seg som et fransk ragnarok.

- Det er trist. Det er også litt uvirkelig at sånt kan skje i forbindelse med fotball. For meg er det helt uforståelig, sier Drillo til Dagbladet.

Topptrente russere

I går kveld kommenterte han kampen mellom Sverige og Irland på Stade de France i Paris. 1-1-oppgjøret forløp uten noe som helst rabalder.

RINGSIDE FOR TV 2: Drillo kommenterte Sverige-Irland fra Stade de France i går kveld. Her fra presserommet på den mektige arenaen utenfor Paris. Foto: Tore Ulrik Bratland
RINGSIDE FOR TV 2: Drillo kommenterte Sverige-Irland fra Stade de France i går kveld. Her fra presserommet på den mektige arenaen utenfor Paris. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

- Jeg har ikke sterke meninger om hva slags straff de skyldige bør få. Men vi må gjøre alt for å få bukt med sånne problemer, sier Drillo.

I går la sjefsanklageren i Marseille - Brice Robin - skylda på 150 topptrente russere. De kom angivelig til havnebyen for å slåss. Målet var ikke å se fotball, men å kaste byen ut i størst mulig kaos. Engelske supportere var hovedmålet.

- Jeg var ikke på kampen. Jeg leser aviser og hører i media hva som blir sagt. Det er trist naturligvis, sier Drillo.

For første gang siden 1998 er han tilbake på mesterskapsarenaer i Frankrike. Den gangen sto Drillo og Norge bak et av de stolteste øyeblikkene i norsk fotballhistorie med 2-1-seieren over Brasil. Da var det jubeloverskrifter fra Marseille.

Lørdag klarte russere og engelskmenn å bringe skam over byen.

Favør hjemmebane

Om fotballen han har sett i EM sier Drillo:

- Fem-seks lag er jevngode. Det som kan telle i Frankrikes favør er hjemmebane. De har et spillermateriell ingen matcher, selv om jeg ikke var veldig imponert over lagets første kamp (slo Romania 2-1).

Som tidligere landslagssjef vurderer han hvordan Norge ville stått i mesterskapet.

GODE MINNER: Drillo har gode minner fra Frankrike. Her etter 2-1-seieren over Brasil i Marseille i 1998. Nå har Marseille kommet på kartet av andre årsaker. Foto: NTB Scanpix
GODE MINNER: Drillo har gode minner fra Frankrike. Her etter 2-1-seieren over Brasil i Marseille i 1998. Nå har Marseille kommet på kartet av andre årsaker. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Det er litt tilfeldig hvem som kommer hit. Norge er ikke noe dårligere enn de fire-fem dårligste lagene som er her. Men det er et stykke opp til mellom- og toppsjiktet.

- Hva synes du om at det for første gang er 24 lag i EM. Har mesterskapet mistet sin status?

- Jeg synes det har mistet sin status. Det hadde vært bedre med 16 lag, skal jeg være helt ærlig. Men det er det kommersielle som styrer.

Bedre fotball

- Hvordan synes du fotballen er sammenliknet med 1998?

- Fotballen blir jevnt og trutt bedre. Alle mesterskap er det beste som har vært. Det er ikke nødvendigvis voldsomme framskritt fra gang til gang. Men det fysiske og tekniske blir sakte, men sikkert bedre.

Drillo drar hjem fra EM 18. juni. Da kommer Brede Hangeland til Frankrike.

NB: Du kan se en link til bråket i Marseille her