«Drillo» om sjokktapet: - Ikke overrasket

For Egil Olsen (80) var det ingen bombe at Norge tapte stort for England mandag kveld.

FØLGER DET NORSKE LANDSLAGET: TV 2s fotballekspert Egil Olsen. Foto: Fredrik Varfjell / NTB
FØLGER DET NORSKE LANDSLAGET: TV 2s fotballekspert Egil Olsen. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Vis mer
Publisert

- Jeg synes det var en trist forestilling, men jeg var ikke så veldig overrasket. Jeg var naturligvis overrasket over at vi tapte 8-0, men at vi skulle tape ganske klart, det så jeg faktisk for meg, sier «Drillo» til Dagbladet.

Norges tidligere herrelandslagssjef fortsetter:

- Jeg hadde en ganske klar oppsummering etter Nord-Irland-kampen da jeg var der borte, og den var kort. Den gikk på at det var et dårlig norsk lag, som slo et enda dårligere Nord-Irland. Det tror jeg vi fikk se til det fulle mot England, at vi har et dårlig lag.

«Drillo» forteller han er tilhenger av en annen spillestil enn den Martin Sjögren benytter seg av. Han liker eksempelvis den Ståle Solbakken står for bedre.

ENORM SKUFFELSE: Martin Sjögren og Ada Hegerberg etter at Norge tapte hele 8-0 for England. Foto: ADRIAN DENNIS/AFP/NTB
ENORM SKUFFELSE: Martin Sjögren og Ada Hegerberg etter at Norge tapte hele 8-0 for England. Foto: ADRIAN DENNIS/AFP/NTB Vis mer

- Min kritikk av Sjögren er at han står for en fotballfilosofi som ikke er effektiv. Norge er dårlig organisert defensivt og spiller ikke ordentlig soneforsvar - det ser faktisk ikke ut som at de kan det.

- Jeg mener at de er altfor omstendelige og bruker for mange trekk på egen halvdel. Det går på spillestil. Det å ta grep når du ligger under med tre-fire mål er ikke så helt enkelt.

Mulig etterfølger

- Ivar Hoff lanserer Hege Riise som en potensiell Sjögren-erstatter - hva tenker du om henne?

- Det høres ikke så gærent ut, spør du meg. Nå kjenner ikke jeg henne sånn veldig godt, men det virker som at hun er en bra trener, mener «Drillo».

- Synes du Sjögren bør gi seg etter mesterskapet?

- Det er det ikke jeg som skal svare på, men vi er i den heldige situasjonen at etter en skrell som det der, så pleier det å skje noe positivt. Slår vi Østerrike er vi videre i EM, men selv om vi gjør det, er vi ikke kvitt dette 0-8-tapet her, avslutter «Drillo».

- Krise

Norges tidligere landslagsspiller Solveig Gulbrandsen (41) sier følgende til Dagbladet etter det oppsiktsvekkende tapet:

- Det var rett og slett krise. Vi ble rundspilt.

- Det virker som Sjögren og trenerne overvurderte egne evner med tanke på kampplanen mot England. Også savner jeg en plan B, for kampen er ikke over på 2-0. Det ble sagt at det ikke ble bedre etter forandringene, men da stiller jeg spørsmål om de hadde trent nok på plan B, sier TV 2-eksperten.

FOTBALLEKSPERT: TV 2s Solveig Gulbrandsen. Foto: Julia Marie Naglestad/NRK/TV 2
FOTBALLEKSPERT: TV 2s Solveig Gulbrandsen. Foto: Julia Marie Naglestad/NRK/TV 2 Vis mer

Gulbrandsen synes ikke det så ut som at spillerne var drillet godt nok da kampplanen måtte endres.

Hun forteller at hun har vært med på pinlige tap selv, blant annet mot Japan (1-5) og Brasil (0-5).

- Da følte jeg nok på akkurat det samme som spillerne gjorde i går, men det er lenge siden. I nyere tid er dette det verste, mener Gulbrandsen.

- Hvordan nullstiller jentene etter dette?

- Det er en evne man må ha som idrettsutøver. Nå har ikke jentene noe valg, og de har fortsatt mulighet til å gå videre.

Hun vil ikke snakke noe om Sjögrens framtid før etter mesterskapet, men poengterer at hun er fryktelig skuffet over det svensken har levert.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer