Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Drillo om tomålsscoreren: - Han begynner å se ut som et kupp

- Men la han få noen kamper til...

I FLYTSONEN; Deshorn Brown scoret begge målene da Vålerengas slo Start 2-0 på Ullevaal stadion i går kveld. Jamaicaneren snuser nå på toppscorertoppen til tross for at Vålerenga bare står med to seirer på sju kamper. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix
I FLYTSONEN; Deshorn Brown scoret begge målene da Vålerengas slo Start 2-0 på Ullevaal stadion i går kveld. Jamaicaneren snuser nå på toppscorertoppen til tross for at Vålerenga bare står med to seirer på sju kamper. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Vålerenga - Start 2-0 (1-0)

ULLEVAAL (Dagbladet): TV2-ekspert og eks-landslagssjef Drillo kastet ingen høy terning over det som utspant seg på Ullevaal-gresset i bunnkampen mellom Vålerenga og Start, men fotball handler tross alt om å score mål - og det var det bare én person som lyktes med på Ullevaal stadion:

Og han scoret attpåtil to - VIF-spiss Deshorn Brown (25).

Tre nye poeng i går endrer ikke på at Vålerenga fortsatt har levert en svak sesongåpning. Gårsdagens seier bragte Vålerenga opp fra en miserabel 15. plass til en skuffende 13. plass. På toppscorerlista har Deshorn Brown derimot lagt seg inn på andreplass med sine fire nettkjenninger på årets sju første kamper.

Bare LSKs seksmålsscorer Fred Friday kan vise til flere.

Neste helg møtes de på Åråsen.

Sju i fjor Med Moa fortsatt ute av drift for Vålerenga, så er Deshorn Brown nødt til å fortsette å levere på topp for Vålerenga i år - om klubben ikke skal gå på en fjerde strake sesong med sjetteplass som best.

Og nettopp det at Deshorn Brown leverte to scoringer - uten at verken han eller Vålerenga blendet noen med sitt spill, er akkurat det Drillo finner litt spennende.

- Brown var ikke så veldig imponerende, men han lager to fine mål og han brukt spisskompetansen med fart bra. Og han ser bedre ut i år enn i fjor.

- Begynner han å se ut som det kuppet Vålerenga mente de hentet for fire millioner?

RUNDER KEEPER: Deshorn Brown rundet Start-keeper Håkon Opdal og sendte Vålerenga i ledelsen tidlig i kampen. I sluttminuttene scoret VIF-spissen sitt andre for dagen. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix
RUNDER KEEPER: Deshorn Brown rundet Start-keeper Håkon Opdal og sendte Vålerenga i ledelsen tidlig i kampen. I sluttminuttene scoret VIF-spissen sitt andre for dagen. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix Vis mer

- Ja, kanskje. Men la han få noen kamper til..

I debutsesongen i Norge scoret den jamicanske spissen sju mål for Vålerenga. Helt greit antall det, men et godt stykke bak spissen han skulle erstatte, Vidar Örn Kjartansson - som hamret inn 25 mål i Tippeligaen i 2014.

- Mye frustrasjon Og overvor Dagbladet legger ikke Brown skjul på at 2015 ikke ble helt slik han hadde sett for seg.

- Det har vært mye frustrasjon. Men det er tøft å komme til en ny kultur, et nytt land og et nytt miljø. Det har tatt tid, men nå har jeg funnet meg godt til rette, og jeg kjenner lagkameratene mine mye bedre. Nå forstår vi hverandre mye bedre, sier han til Dagbladet.

Etter å ha scoret 20 mål på 62 kamper for Colorado Rapids i den amerikanske MLS-ligaen bladde Vålerenga opp fire millioner kroner for den jamaicanske spissen. En prislapp som har vært tyngende. Merkelappen som erstatter for gigantsuksessen Vidar Örn Kjartansson gjorde heller ikke overgangen noe enklere for mannen som trolig er Tippeligaens raskeste spiller.

- Det ble ikke noe mindre press på meg med en slik prislapp, men endelig begynner ting å fungere for meg. Jeg har fått mer selvtilllit foran mål og føler nå at jeg kan score hver gang jeg går på banen, sier han til Dagbladet.

- Hvor mange mål tror du at du kan score i år?

- Jeg er ikke en type som setter meg et konkret tall, for da blir jeg skuffet om jeg ikke klarer det. Men jeg prøver å score i hver kamp.

Mye Rekdal-snakk Den største forskjellen fra i fjor er at han er blitt roligere foran mål. Der han tidligere kunne blåse store sjanser himmelhøyt over, så er det tilsynelatende mer ro og kontroll over spillet til VIF-spissen i år.

Slik føler han det selv også.

- Treneren har snakket mye med meg om at jeg må beholde roen foran mål, og det har jeg jobbet hardt med. Rekdal vet hva han driver med, og jeg lytter alltid til han.

KLARE INSTRUKSER: VIF-trener Kjetil Rekdal gir sine instrukser under kampen mot Start i går. Som vanlig er de ikke til å misforstå... Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix
KLARE INSTRUKSER: VIF-trener Kjetil Rekdal gir sine instrukser under kampen mot Start i går. Som vanlig er de ikke til å misforstå... Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix Vis mer

At Deshorn Brown også har fått familien og datteren på plass i Oslo har naturligvis også gjort at ting har falt mer på plass for han.

- Vi trives godt i Norge. Det er et vakkert og godt land å bo i, sier Deshorn Brown.

- Tvilte aldri VIF-trener Kjetil Rekdal var mer lettet enn glad etter de tre poengene i går. Spillemessig vet han at de fortsatt må heve seg mange hakk om det skal bli moro å følge laget hans utover, og han gledet seg naturligvis over at Deshorn Brown fulgte opp nettkjenningene mot Stabæk og Tromsø med to nye i går.

- Deshorn har utviklet seg mye. I fjor kom han rett før sesongstart og var lite integrert i hva Tippeligaen er for noe før vi kastet han innpå. Når du kommer fra et annet land så tar det litt tid før du føler det trygg i et miljø. Men vi tvilte aldri på ferdighetene hans. Han hadde flest avslutninger i MLS, og det betyr at det var noe spennende der.

- Og selv om han har brent noen sjanser i år også, så er han blitt roligere foran mål. Da setter han ballen oftere mellom stengene og under tverrliggeren i stedet for bare å fyre av gårde. Det er godt for oss og han at han begynner å score mål. Han er blitt en av våre aller, aller viktigste spillere, sier Kjetil Rekdal til Dagbladet.

- MINST DÅRLIGE: Drillo syntes ingen av lagene var gode i går, men at Vålerenga var «minst dårlige». Og han tror at Deshorn Brown i år endelig kan få vist hva han er god for. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Scanpix
- MINST DÅRLIGE: Drillo syntes ingen av lagene var gode i går, men at Vålerenga var «minst dårlige». Og han tror at Deshorn Brown i år endelig kan få vist hva han er god for. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!