Drillo-oppvisning i Drammen

Vålerenga avsluttet sesongen med en oppvisning i Drillo-fotball mot Strømsgodset. Etter 5-0-seieren på Marienlyst gjenstår to ting for VIF denne høsten: Avansement i cupvinnercupen og Egil Olsens underskrift på en ny kontrakt.

- Jeg vil ikke spekulere i om Drillo fortsetter. Men jeg håper han gjør det, sier VIF-trener Lars Tjærnås.

Og det er lett å forstå Tjærnås. Da manager Drillo ble hentet inn som redningsmann i august, lå VIFs kostbart innkjøpte mannskap sist på tabellen. 17 seriekamper hadde gitt skarve 12 poeng og massive 42 baklengs. Men årets VIF-sesong kan deles inn i før og etter Drillo. På ni seriekamper med den tidligere landslagstreneren på benken er det blitt mestertakter over det tidligere så tafatte laget. Ni kamper, sju seire, to tap, 21 poeng, 19-6 i målforskjell og til slutt en respektabel sjuendeplass på tabellen.

Er det rart at VIF-lederne vil strekke seg langt for å få Drillo til å bli sittende på benken? Dagens Næringsliv skrev lørdag at klubben hadde tilbudt en fireårskontrakt verdt to millioner kroner i året...

Effektive

Søndag viste VIF-spillerne hva de har lært i løpet av noen høstmåneder mot et SIF-lag som åpenbart hadde avsluttet sesongen og ikke hang særlig godt sammen. Vålerenga var effektiv i begge ender. Kynisk foran eget mål, farlig foran Strømsgodsets.

John Carew var banens beste, og den unge spissen nettet to ganger på banen hvor han nylig scoret tre ganger for u-landslaget. Høstens andre formspiller Bjørn Arild Levernes fulgte opp med to scoringer, mens Espen Haug scoret ett.

To på topp

- Vi ville teste hvordan det fungerte med to på topp. Det kan jo hende vi trenger det i en nødsituasjon mot Besiktas eller senere i cupvinnercupen, forklarer Lars Tjærnås. Torsdag om halva nnen uke skal VIF forsvare sin 1-0-ledelse mot Besiktas i Tyrkia. Lykkes laget, venter kvartfinale i cupvinnercupen i mars.

Eneste skår i VIF-gleden søndag: Milos Mirkovic sesongdebuterte og fikk rødt kort.

(NTB)