Drillo overrasket over hva han har fått til

Trodde på topp 10 ved ansettelsen - men ikke så fort.

FIFA-KLATREREN: Egil Drillo Olsen sa allerede ved ansettelsen at Norge kunne bli en topp 10-nasjon i verden igjen. Nå innrømmer han at de lukter på slike plasseringer langt tidligere enn han selv trodde. Foto: Bjørn Langsem
FIFA-KLATREREN: Egil Drillo Olsen sa allerede ved ansettelsen at Norge kunne bli en topp 10-nasjon i verden igjen. Nå innrømmer han at de lukter på slike plasseringer langt tidligere enn han selv trodde. Foto: Bjørn LangsemVis mer

||| ZAGREB (Dagbladet): Han er dyktig på å snakke oppløftende om sitt eget lag, Egil Drillo Olsen. Ikke alltid er det like lett å tro ham på det han sier.

Som da han ved ansettelsen i 2009 kunngjorde:

- Jeg håper vi på sikt kan vise oss i topp 10 på Fifa-rankingen igjen. Å jobbe for det burde være mulig, selv om vi ikke kan regne med å være i topp tre fast.

Nummer 14
Ordene falt 13. januar i fjor, og ble av mange sett på som et desperat forsøk på munn-til-munn-metode inn i gapet på den norske fotballsjela. For den var ikke akkurat preget av entusiasme den gangen:

Etter en trøstesløs høst var 58 landslag bedre enn det som Åge Hareide etterlot seg.

Noen uker seinere vant Norge 1-0 over Tyskland, og et nytt Drillo-eventyr var i gang. I høst har det toppet seg med fire seirer på rad, de tre siste i EM-kvalifiseringen.

Og plutselig er Norge den 14. beste nasjonen i verden, ifølge Fifas offisielle ranking for september. Hvis Markus Henriksen & Co følger opp seieren over Kypros med å slå Kroatia i Zagreb, vil Norge sannsynligvis havne rundt 10. plass på den neste rankingen, som kommer 20. oktober.

Kanskje blir det enda et hakk eller to bedre, har rankingekspert Eduard Ranghiuc uttalt til Nettavisen.

- Overraskende
Et hopp på rundt regnet 50 plasser på 19 måneder overgår selv Drillos villeste fantasier.

- Jeg trodde ikke det skulle skje så fort. Det er overraskende, fastslår Drillo overfor Dagbladet.

- Synes du topp 10 er der Norge bør ligge?

- Nei, topp 10 er tungt og tøft over tid. Men å ha en målsetting om å være blant de 20-25 beste, bør ligge innenfor det som er rimelig å kunne forvente, sier Drillo.