Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Drillo på hæla i VM-kvaliken

Irak avga poeng «hjemme» mot Kina.

(Dagbladet.no) Irak - Kina 1-1. Egil Olsens Irak startet i ettermiddag ferden på vei mot VM i Sør-Afrika om drøye to år. Irakerne møtte Kina på «hjemmebane».

På grunn av urolighetene i hjemlandet ble nemlig kampen spilt i De Forente Arabiske Emirater. Australia åpnet med en oppskriftsmessig seier og Drillo hadde helst sett at også Irak fikk med seg tre poeng siden de startet med en hjemmekamp.

- Dette var ikke den åpningen av VM-kvalifiseringen som jeg hadde håpet på. Resultatet er jeg på ingen måte fornøyd med, sier Drillo ifølge NTB.

Kapteinen skadd etter ett minutt

Den norske treneren og assistent Otto Ulseth fikk en marerittstart på kampen, da kaptein og toppscorer Younis Mahmoud måtte gi seg med en strekk etter bare ett minutts spill.

De fleste tilskuerne på tribunen jublet ellevillt da de trodde Irak tok ledelsen på overtid i 1. omgang - men den iranske dommeren annullerte scoringen for det han mente var et angrep på keeper.

Fem minutter etter hvilen fikk imidlertid de hvite og grønn uttelling. Drillos menn ble tildelt straffe, og Hawar Taher scoret på småarrogant og lekkert vis.

To gule til Akram

SPILTE I DUBAI: Kinesiske Qu Bo takles av Ali Salam. Rødtrøyene slo tilbake etter at Irak tok ledelsen, og sikret seg ett poeng. Foto: AP
SPILTE I DUBAI: Kinesiske Qu Bo takles av Ali Salam. Rødtrøyene slo tilbake etter at Irak tok ledelsen, og sikret seg ett poeng. Foto: AP Vis mer

Mot slutten av kvalikoppgjøret kom kineserne mer med i kampen og Iraks Nashrat Akram ble utvist etter 71 minutter. Zheng Zhi sørget for poengdeling bare fire minutter etter at Akram ble vist det røde kortet.

- Vi slet tungt da Nashrat Akram ble utvist. Dessuten var vår vanligvis beste spiller ute med skade, sier Drillo.

I den andre kampen i kvalikgruppa vant Australia 3-0 mot Qatar. De to beste går videre.

ETT POENG: Egil Olsen har som mål å lede Irak til VM. Kvaliken startet med ett poeng.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media