Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Drillo på trening

I dag startet landslaget forberedelsene til kampen mot Romania onsdag. Ringside sto gamlesjefen Egil Drillo Olsen.

Mens Nils Johan Semb som normalt ikke ønsker å kritisere spillere, sa Egil Drillo Olsen i dag at det største problemet for Norge var at en del enkeltspillere var langt under pari da han gjestet dagens trening på Bekkestua.

Presset på Semb og hans menn er høyt foran den viktige kampen på Ullevaal onsdag. For etter tapet mot Danmark søndag er onsdagens kamp ekstremt viktig. Taper Norge der også, er vi hektet av i jakten på EM-plass neste sommer.

Semb frykter ikke at spillerne skal være preget av lørdagens kamp når de løper ut på Ullevaal.

- Jeg har snakket med spillerne, og alle har opplevd å tape mange fotballkamper før. De renser hodet mye fortere enn vi trenere og dere journalister. Det blir ikke noe problem for dem å nullstille, tror Semb.

Tett kamp

- Jeg har sett Romanias 2-0-seier mot Bosnia på video. Det er et veldig ballsikkert lag, men det er absolutt mulig å slå dem. Det kommer til å bli en jevn og tett kamp. Romania er ikke et lag man spiller ut, slår Semb fast.

Forutsetningene er ikke så ille, selv om tapet i Parken var ubeleilig. Norge er avhengig av hjelp for å kunne vinne gruppa, men 2. plassen som gir omspill er godt innen rekkevidde.

- Hvis vi vinner mot Romania, er vi i praksis garantert å bli blant de to beste. Med uavgjort har vi fortsatt grepet om 2. plassen, og selv med tap vil ikke løpet være kjørt. Vi er i en gunstig situasjon fordi vi har tatt så mange poeng tidligere i gruppa, mener Semb.

Norge skal møte Romania og Bosnia før danskene spiller mot de samme nasjonene. Med full pott vil Norge legge stort press på Danmark.

Varsler endringer

Semb venter som vanlig til kampdagen før han offentliggjør laguttaket.

- Det kan bli endringer, men det er ikke så veldig mye som er uklart. Det er kanskje ett eller to spørsmålstegn, sa han før han ledet en økt hvor Henning Berg fikk mye tid sammen med Ronny Johnsen da bakre firer ble drillet, og hvor John Carew hadde tilhold på høyre flanke i spillsekvensen. Det kan bane vei for en formsterk Tore André Flo på topp.

- Kampen i Parken var en voldsom mental utladning. Nå er det om å gjøre å få positiv energi inn i gjengen igjen, slik det var ekstremt mye av før kampen mot Danmark, sier Semb. Denne gang håper han at energien vil gi ønsket effekt også på banen.

(NTB)

PROFESSOR-BESØK: Nils Johan Semb fikk besøk av Drillo under dagens landslagstrening.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media