SPISS PÅ TILVÆRELSEN: Han gliste allerede i starten av dagens landslagstrening i Zagreb, Mohammed «Moa» Abdellaoue (tre fra v.). Mot slutten fikk han beskjed om at han skal starte mot Kroatia. Foto : Bjørn Langsem
SPISS PÅ TILVÆRELSEN: Han gliste allerede i starten av dagens landslagstrening i Zagreb, Mohammed «Moa» Abdellaoue (tre fra v.). Mot slutten fikk han beskjed om at han skal starte mot Kroatia. Foto : Bjørn LangsemVis mer

Drillo planlegger formasjonsendring

Det passer Moa godt.

||| ZAGREB (Dagbladet): Mohammed «Moa» Abdellaoue har vært en av høstens mest skinnende lyspunkter for norske fotballsupportere.

I Hannover har han scoret fire mål på sesongens sju første serierunder, og sånn vært en sentral grunn til at laget har plassert seg på tredjeplass i Bundesliga.

I dag fikk han beskjeden om at han får starte landskampen mot Kroatia tirsdag.

- Det er moro, dette. Det har vært en bra treningsuke, stemninga er god etter seieren mot Kypros, og nå gleder vi oss til å møte Kroatia, sier Moa.

Vant til spissmakker
I utgangspunktet starter han som ensom spiss for Norge i en 4-5-1-formasjon. Den rollen løste han til en god laud på Island, da han også scoret et strålende mål — hans første for landslaget - i 2-1-seieren.

Men aller best trives Moa med en spissmakker ved siden av seg, slik han også har det i Didier Konan Ya i Hannover.

- Ja, det er det jeg er mest vant til. Men jeg har spilt alene på topp før, det har fungert godt det også, sier en diplomatisk spiss til Dagbladet.

Men han understreker viktigheten av å få støtte bakfra.

- Ja, skal du spille 4-5-1 så er det viktig å ha midtbanespillere som støtter deg og tar løp. Men det er vanskelig å si. Jeg for min del liker meg i begge roller, så det er ikke noe problem.

Overfor Dagbladet letter imidlertid landslagssjef og 4-5-1-elsker Egil Drillo Olsen på sløret — og det er også hyggelig nytt for Steffen Iversen, som starter på benken for andre kamp på rad.

Men denne gangen bør han være klar når han blir ropt på.

- Vi starter 4-5-1, men det kan fort tenkes vi spiller 4-4-2 etter hvert. Det har jeg blant annet snakket med Steffen om, sier Drillo.

Bilic frykter kontringer
Kroatia-trener Slaven Bilic kunngjorde i dag at han trolig vil spare flere av sine største stjerner i morgendagens kamp i Zagreb. Kroatia slo for øvrig Israel 2-1 på bortebane i kvalifiseringskamp lørdag kveld.

Om sin kommende motstander — Norge — uttalte Bilic dette på dagens pressekonferanse:

- De fortjener vår respekt. De er 14. best i verden, de har vunnet tre av tre i kvalifiseringen, og de slo nylig Portugal. Norge spiller litt «industrielt», men de kan ta knekken på deg med gode kontringer, så vi må sørge for å ha god kontroll på ballen.