Drillo rasende

I går skrev Dagbladet at det var et slags «krisestyremøte» i Wimbledon. Med eierne Kjell Inge Røkke og Bjørn Rune Gjelsten tilstede. Klubbens framtid ble diskutert. De dårlige resultatene til Drillo ble etter det Dagbladet vet, også snakket om. Jeg traff Dons-manageren i går. Han var rasende.

- Dagbladet behøver ikke å prøve å snakke mer med meg, sa en illsint Drillo da vi traff ham. Helt tilfeldig langs Themsen, i bydelen Richmond, i går ettermiddag.

- Hva mener du?

- Det du skrev i Dagbladet er blank løgn, alt sammen. Jeg har lest det, finlest det, fortsatte en rasende Egil Olsen.

Måtte ha poeng

Og Drillo ville ikke høre på et eneste motargument. Han snakket raskt og sint og sto fast på at alt var blank løgn. Fakta også, om spillere som vil bort.

Det som irriterer Drillo mest er nok at vi fra kilder i Wimbledon vet at klubbens manglende resultater skal ha vært et tema blant styremedlemmene og de norske eierne, Røkke og Gjelsten.

Styremøtet ble holdt rett før kampstart mot Arsenal lørdag. En kamp som klubbens ledelse mente «de måtte ha poeng i». Det fikk de ikke, Dons tapte 1-3. Drillo bekrefter at det var et møte lørdag.

- Ja, det var et møte, men det var med myndighetene for å diskutere nytt baneanlegg. Ikke noe annet, sa Drillo.

Fire av 18 poeng

At Egil Olsen raser over et kritisk spørsmål om hans posisjon er lov.

Men å hevde at fakta er løgn, er drøyt. Sjøl fra en med fasitsvar på det meste. For Dagbladet forholdt seg til de siste seks kampene, etter at Bjørn Rune Gjelsten tok over de siste 20 aksjeprosentene.

Av disse har Wimbledon vunnet en, spilt en uavgjort og tapt fire.

Fire poeng av 18 mulige.

Og Drillo kan ikke regne med særbehandling i engelsk fotball. Han som alle andre managere blir målt opp mot en ting: Resultater.

Og du behøver ikke å være et fotballorakel for å vite hvordan engelske klubber behandler managere uten suksess. De blir sparket. Tøft, men sant.

En politikk du kan like eller mislike, men det er en realitet. Og Kjell Inge Røkke er kjent som en meget resultatorientert forretningsmann. Det har nære sjefer i Norway Seafoods og Aker RGI fått erfare.

Ingen overraskelse

Det er merkelig hvis han ikke forlanger samme type lederegenskaper av en manager.

Selvsagt kan Drillo redde Wimbledon fra nedrykk, kanskje sitter han også kontraktstida ut.

Men at en toppledelse snakker om klubbens magre poengvinter burde ikke komme som noen overraskelse på noen. Ikke på Drillo heller.

Hans raseri kom da også få minutter etter at Derby hadde slått Leicester 3-0 og gått helt opp i ryggen på Wimbledon.

<B>MØTE: Etter det Dagbladet vet, var Egil Olsens resultater et av temaene da Wimbledown-styret møttes lørdag. -Blank løgn, sier Drillo